van de gemeente Amersfoort

Leer zwaardvechten als een samoerai

Wat is Kendo? 
Allereerst is Kendo een sport, vaak wordt de sport onjuist beoordeeld als een gevechts-techniek. Kendo (de weg van het zwaard) kan als volgt worden verwoord: "het disciplineren van het menselijk karakter door het toepassen van de principes van het zwaard". Kendo is dus een oefening in zelfdiscipline terwijl Kenjutsu daarentegen een echte gevechtstechniek is. Kendo is dus de moderne sportvariant van het Kenjutsu.

Kendo is ontstaan uit de samoerai traditie zoals ook o.a. Iaido, Jodo, Judo, Karate, Aikido etc., allen behoren tot het Budo. De sport is ontstaan uit de krijgskunsten van de samoerai. Om blessures en verwondingen tijdens oefeningen onderling te voorkomen zijn o.a. de shinai en de bogu ontwikkeld. De shinai (het zwaard) gemaakt van vier bamboe latten bijeen gehouden door verschillende leren bindingen is zo ontworpen dat risico's op blessures en verwondingen tot een minimum worden beperkt. Ook de bogu (het borststuk, Helm, handschoenen en Kruisbeschermer) is met hetzelfde doel voor ogen ontworpen. De bogu geeft, mits juist gebruikt, een uitstekende bescherming en bewegingsvrijheid. Dit tezamen met de hakama (broekrok) en Gi (trainings jas) geeft het traditionele uiterlijk van de kendoka (iemand die Kendo beoefend).

Kendo wordt beoefend door zowel vrouwen als mannen en jongens en meisjes. In Nederland is het aandeel vrouwen en kinderen klein maar in Japan wordt de sport echter op basisscholen, voortgezet onderwijs en universiteiten beoefend. Kendo is goed voor de ontwikkeling van het karakter en is ook een goede manier om stress en energie kwijt te kunnen.

Wil je meer informatie over Kendo? Download dan de PDF 'Leer zwaardvechten als een samoerai'

< Terug naar het overzicht

Alles over deze activiteit

Om je in te schrijven voor een cursus, dien je in te loggen.

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Om je in te schrijven voor deze activiteit moet je ingelogd zijn. Vervolgens klik je op de knop 'Ik wil me inschrijven'.

Informatie

Soort activiteit: sport
Tak van sport: kendo
Beschrijving aanbod:

in 4 lessen leer je hoe samoerai's vechten. Eerst leer je een paar basistechnieken. Hoe je beweegt met je lichaam en hoe je met je bamboezwaard (shinai) slaat en natuurlijk waar je iemand mag raken. En dat is bij kendo allemaal niet makkelijk. Na een paar lessen mag je in een harnas (bogu) een echt gevecht gaan doen tegen een gevorderde kendoka. Kendo is een budo sport waarbij respect en vooral je eigen ontwikkeling voorop staan. De lessen worden verzorgd door Patrick Bakker en Rogier Boers.

Leeftijdscategorie: Groep(en): 6, 7, 8
Aantal lessen: 3
Locatie: Spinetpad 10
3822 DT Amersfoort
Aanbieder: Mokuseikan
Bijzonderheden:

Je hebt nodig geduld en motivatie, je krijgt doorzettingsvermogen, balans, zelfvertrouwen, soms een blauwe plek en veel plezier!!!

Kosten (voor de gehele cursus): € 4.00


Datum Begintijd Eindtijd
maandag 7 mei 2018 17.45 uur 19.15 uur
maandag 14 mei 2018 17.45 uur 19.15 uur
maandag 21 mei 2018 17.45 uur 19.15 uur


< Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Patrick Bakker

Telefoonnummer overdag:

06-11344608

Telefoonnummer 's avonds:

06-11344608

E-mailadres:

info@mokuseikan.nl

Website:

www.mokuseikan.nl