van de gemeente Hilversum

Windsurfen, wat voor jou?

Play the wind. Nergens ben je zo een met de natuur als op een windsurfboard, over het water zoeven met de wind in je rug.

Bij windsurfen gaat het erom vooruit te komen op het water door wind te ‘vangen’ met je zeil. De wind blaast je vooruit. Hiervoor moet je wel goed weten hoe je het zeil moet houden. Gelukkig is dit ook makkelijk te leren en aan te voelen. Staand op je board, hangend aan je surfzeil scheer je dan al snel over het water. Met je zeil stuur je ook je board de goede kant op, zodat je altijd weer terug kan komen. Wanneer je de basics onder de knie hebt, zul je zien dat het bij windsurfen niet om de kracht gaat, maar juist om de techniek. Je hoeft geen beer te zijn om te windsurfen. Voor elk niveau is er het juiste materiaal.

Koud? Echt niet! Al is het 5 graden, als windsurfer kun je je er goed op kleden. Je trekt gewoon een ‘wetsuit’ aan. Dit is een strak pak dat goed de lichaamswarmte vasthoudt en je dus niet hoeft te kleumen van de kou. Als je al goed kan windsurfen kun je ook nog eens awesome vette tricks leren; Zo kun je freestylen met allerlei gave ‘moves’ Ook kun je op zee golfrijden met je windsurfset. Houd je meer van snelheid? Ga dan speedsurfen Of toch liever chill? Touren op een surfset waarmee je ook kan Suppen (zie Stand Up Paddling)

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt? In het Sport ABC worden ze uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

Windsurfen, kitesurfen en surfen
Koninklijk Nederlands Watersportverbond

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

Jeugd Top Trainingsweek