Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

Cool2BFit

Cool2BFit: een sportief en leuk leefstijlprogramma voor kinderen die graag een gezonder gewicht willen, samen met hun ouders/verzorgers. Het cool2BFit programma staat onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur/sportaanbieder.

Wilt u samen met uw kind met een positieve insteek werken aan een blijvende verandering van uw leefstijl, zodat uw kind een gezond gewicht kan bereiken en weer lekker in zijn/haar vel kan zitten. Kan meedoen? En lachend in de spiegel kijkt? Dan is het Cool2BFit programma de manier.

KLIK HIER VOOR INSCHRIJVEN EN MEER INFORMATIE


Het programma

In totaal duurt het programma 1,5 jaar.

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 4 - 8 jaar en 8 - 13 jaar.

Het eerste half jaar wordt er twee keer per week gesport onder begeleiding van een sportinstructeur. Daarnaast zijn er in het eerste half jaar zeven ouderbijeenkomsten en zeven kind bijeenkomsten. Deze worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Je krijgt informatie over bewegen, gezond eten en – gedrag. Ook ontvang je tips en hulp om jouw gezondere levensstijl op langere termijn vol te houden.

Na het eerste half jaar gaan de kinderen, onder begeleiding, op zoek naar een eigen sportvereniging. Daarnaast blijven zij nog 1 keer per week bij Cool2BFit sporten. Ook volgend de begeleiders de kinderen via de 'coach online' en bieden ze waar nodig nog hulp.

In het laatste half jaar is het de bedoeling dat de gezondere leefstijl zelf toegepast wordt en krijg je ondersteuning bij het volhouden. De kinderen worden gevolgd via 'coach online' en komen nog vier keer terug om te meten/wegen en de voortgang te bespreken.

 

Kosten

Er is een ouderbijdrage van € 15,00 per maand. De ouderbijdrage zal over een periode van anderhalf jaar eens per maand door middel van een automatisch incasso worden geïnd.

Met de ouderbijdrage worden de volgende kosten betaald:

Het merendeel van de kosten van Cool2BFit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is wel verschillend per zorgverzekeraar en afhankelijk welke aanvullende verzekering u heeft. Het is verstandig om hier uw eigen polisvoorwaarden op na te lezen. Als de financiële bijdrage een probleem is, neem dan contact op met de coördinator van Cool2BFit.

 

Aanmelden of meer informatie?

Voor meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met Wendy Stortelder van Praktijk voor kinderfysiotherapie Kampen: wendy@kinderfysiokampen.nl of bel naar: 038-3320041. Klik hier voor meer informatie over het team, tijden en locaties in Kampen.

 

Logo Cool2bFit