www.sportpas.nl - header
Aanmelden | Afmelden | Adresmutatie | Contact | Archief | Stuur door | Veelgestelde vragen
 

Deze Sportpas Update wordt u aangeboden door Sportscan. De Sportpas Update verschijnt periodiek om u te informeren over de gebruiksmogelijkheden van de website sportpas.nl Stuurt u de Sportpas Update door naar andere collega´s en vraag ze zich aan te melden (zie link boven). Alle updates worden verzameld op de pagina veelgestelde vragen.


Gebruik sportpas in...
De mogelijkheden van de website sportpas.nl zijn zeer divers. Wanneer alle functionaliteiten in combinatie met uw interventie goed worden ingezet, draagt sportpas.nl bij aan het verhogen van de sportdeelname in uw gemeente. Uitgaande van de viertrapsraket sportvoorlichting, sportoriŁntatie, sportkeuze, sportdeelname vormen de functionaliteiten een sluitend geheel. In deze nieuwsbrief beschrijven we enkele ervaringen vanuit het land.


Noordwijkerhout avondvierdaagse
Eind vorig schooljaar konden kinderen zich inschrijven voor de Avondvierdaagse 5 en 10 kilometer, ook ouders konden meelopen. Op de site werden vervolgens vier activiteiten aangemaakt. Ruim 200 deelnemers betaalden vooraf hun bijdrage tijdens het inschrijfproces. De wandelsportvereniging zag op de deelnemerslijst tevens voor de hoeveelste keer iemand meeliep, zodat de juiste medailles tijdig konden worden besteld.
 

Voorschoten meer dan alleen sport

Op de site voorschoten4kids.nl worden door Sportfondsen Voorschoten meer dan 100 activiteiten van drummen, capoeira, fit&food kids tot djembé lessen en skate-inn disco4kids aangeboden. Op 3 september opende de inschrijving, ęs avonds hadden meer dan 200 kinderen zich ingeschreven. De kosten voor de activiteiten worden tijdens het inschrijfproces voldaan.

Oldebroek rondje langs de scholen

In de gemeente Oldebroek maakten de vier combinatiefunctionarissen in een week tijd een rondje langs de basisscholen. Via een korte presentatie op het digibord werd kinderen in deze ´Goed bezig´ week uitgelegd hoe het aanmaken van een account en inschrijven werkt. Vooraf kregen kinderen een brief met uitleg over het platform mee naar huis. Met ingang van dit schooljaar is inschrijven voor activiteiten verplicht. GBS de Klepperbelt won de Sportiefste School trofee.
 
Leiden tevens aanbod ouders
Dit jaar werkt Sportbedrijf Leiden voor het eerst met sportpas.nl. De schoolsportcommissie Leiden stapt na ruim 25 jaar af van haar traditionele wijze van inschrijven en ging op 1 september digitaal. Alle schoolgaande kinderen in Leiden kregen op school een flyer uitgereikt, inmiddels hebben ruim 900 (ouders van) kinderen € 25,- betaald voor een prachtige sportkennismakingscursus. Op de flyer werd ook het aanbod voor volwassenen genoemd. Die week schreven zich zeker 50 ouders in voor een cursus. Deze spin-off leert ons dat je nooit te oud bent om met sport kennis te maken!
 

Sport-light toekomst voor ongeorganiseerde sport?

Diverse gemeenten gebruiken de sportpas.nl website momenteel al voor volwassenen. Tijdens de tweede Sportpas Ervaringsdag in het Topsportcentrum in Almere presenteerde Sportscan de mogelijkheden van de site om mensen een alternatief te bieden voor de ´zware georganiseerde´ variant van sport. Sportpas.nl is een online platform dat sportaanbieders diverse mogelijkheden biedt zich te presenteren. Door de sportkeuzewijzer.nl te doen vinden inwoners de takken van sport die goed bij ze passen. Via linkjes naar het lokale aanbod kan direct contact worden gezocht met de aanbieder of beter nog direct ingeschreven worden voor een kennismakingsles.

Doordat inwoners hun ´sportwensen´ aangeven op de eigen profielpagina heeft de aanbieder direct inzage in de sportwensen van haar potentiële klanten. De consument sporter oriënteert, vergelijkt, kiest, hoeft niets maar mag alles. Voor gemeenten een mooie taak om vraag en aanbod via het sportpas.nl platform te initiëren, coördineren, kwaliteitsgaranties te bieden, agenda te bepalen en haar inwoners te informeren. Via deze stappen draagt ook de ´sport-light´ variant bij aan een verhoogde sportdeelname.


Sportpas on tour?
Medewerkers van Sportscan zien u graag tijdens:
 

Op de hoogte blijven

Volg ons twitteraccount @SportpasNL met regelmatige tips- en trics voor gemeenten en (sport)aanbieders die werken met Sportpas.

http://twitter.com/#!/SportpasNLWilt u een toelichting op de mogelijkheden van sportpas.nl? Neem dan contact met ons op voor een interne presentatie. Technische realisatie en ontwerp van de Sportpas Update wordt verzorgd door Sportscan, Zwolle. De redactie is in handen van de Sportscan. Op ontwerp van deze nieuwsbrief en de teksten rust copyright bij de auteurs van de teksten. U mag deze teksten gebruiken met bronvermelding; Sportscan Bv Zwolle.

   
 
Volg ons op http://twitter.com/#!/SportpasNL      Kijk ook eens op www.sportkeuzewijzersportkeuzewijzer