www.sportpas.nl - header
Aanmelden | Afmelden | Adresmutatie | Contact | Archief | Stuur door | Veelgestelde vragen
 

Deze Sportpas Update wordt u aangeboden door Sportscan. De Sportpas Update verschijnt periodiek om u te informeren over de gebruiksmogelijkheden van de website sportpas.nl Stuurt u de Sportpas Update door naar andere collega´s en vraag ze zich aan te melden (zie link boven). Alle updates worden verzameld op de archiefpagina.


Inschrijven schoolvolleybaltoernooi
Sportservice Doetinchem organiseert samen met volleybalvereniging Orion op 11 februari het schoolvolleybaltoernooi voor groep 7 en 8. Leerkrachten van de basisscholen schrijven hun teams in via sportpas. Tijdens het inschrijfproces geven leerkrachten de namen van de teams, kleur van de shirts en naam van de begeleider door. In de omschrijving van het toernooi staat duidelijk aangegeven dat teams uit zes spelers bestaan waarvan er vier in het veld staan. Uiteraard gebruikt Sportservice Doetinchem de site straks ook voor de Nationale Sportweek.

 

Inschrijven schaatsclinics in Dronten
Combinatiefunctionarissen Angenita en Esther organiseerden op woensdagmiddag 14 februari voor leerlingen van de Willem van Oranjeschool, het Stroomdal en het Veldboeket in Kampen schaatsclinics op de ijsbaan in Dronten. Bij inschrijving voor de clinics werd gevraagd: “Kan je vader of moeder rijden? Graag antwoorden met ja of nee. Zo ja, graag hieronder invullen + het aantal extra beschikbare zitplaatsen”. Angenita en Esther maakten aansluitend de indeling voor het vervoer van Kampen naar Dronten die per e-mail aan de ouders als bijlage werd toegevoegd. Deelnemers waren erg enthousiast over de schaatsclinics en gaven goede beoordelingen.
 

Demonstratie Hoogezand-Sappemeer in beweging via digibord

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen gaven op basisschool de Tweemaster een introductie van het sportpas.nl systeem via het digibord aan leerlingen van de groepen 7 en 8. Stap voor stap demonstreerden studenten het aanmaken van een account en het inschrijven voor een activiteit Hsinbeweging.nl wordt het lokale platform voor sportstimulering. Met uitzondering van Limburg en Zeeland wordt sportpas nu in alle provincies gebruikt.
 
Spin-off meer deelname activiteiten volwassenen
Dit jaar werkt Sportbedrijf Leiden voor het eerst met sportpas.nl. Alle schoolgaande kinderen in Leiden kregen op school een flyer uitgereikt, inmiddels hebben ruim 1200 (ouders van) kinderen € 25,- betaald voor een prachtige sportkennismakingscursus. Op de flyer werd ook het aanbod voor volwassenen genoemd. Die week schreven zich zeker 50 ouders in voor een cursus. Deze spin-off leert ons dat je nooit te oud bent om met sport kennis te maken! Ook Almere, Harderwijk, Nissewaard, Noordwijkerhout en Schiedam bieden volwassenen dit voorjaar leuke activiteiten.
 

Sportpas voor Brede School organisaties
Veelal is de Brede School organisatie de regisseur die partijen bij elkaar brengt en aanbod voor de schooljeugd coördineert. Dit tot grote tevredenheid van de betrokken basisscholen. Regie helpt het aanbod te spreiden en scholen niet te overvragen. Sportpas biedt een website waarmee de Brede School organisatie haar regiefunctie nog beter kan uitvoeren. Tegelijkertijd biedt u aanbieders een platform waarmee optimaal ingespeeld kan worden op vragen van de doelgroep. Brede school Assen werkt al twee jaar met onze site. Klik hier voor de brochure.
 

Sport-light sporten zonder lidmaatschap
Sportpas.nl is een online platform dat (sport)aanbieders diverse mogelijkheden biedt zich te presenteren. Door de sportkeuzewijzer.nl te doen vinden inwoners de takken van sport die goed bij ze passen. Via linkjes naar het lokale aanbod kan direct contact worden gezocht met de aanbieder of beter nog direct ingeschreven worden voor een kennismakingsles.

Doordat inwoners hun ´sportwensen´ aangeven op de eigen profielpagina heeft de aanbieder direct inzage in de sportwensen van haar potentiële klanten. De consument sporter oriënteert, vergelijkt, kiest, hoeft niets maar mag alles. Voor gemeenten een mooie taak om vraag en aanbod via het sportpas.nl platform te initiëren, coördineren, kwaliteitsgaranties te bieden, agenda te bepalen en haar inwoners te informeren. Via deze stappen draagt ook de ´sport-light´ variant bij aan een verhoogde sportdeelname.
 

Op de hoogte blijven

Volg ons twitteraccount @SportpasNL met regelmatige tips- en trics voor gemeenten en (sport)aanbieders die werken met Sportpas.

http://twitter.com/#!/SportpasNLWilt u een toelichting op de mogelijkheden van sportpas.nl? Neem dan contact met ons op voor een interne presentatie. Technische realisatie en ontwerp van de Sportpas Update wordt verzorgd door Sportscan, Zwolle. De redactie is in handen van de Sportscan. Op ontwerp van deze nieuwsbrief en de teksten rust copyright bij de auteurs van de teksten. U mag deze teksten gebruiken met bronvermelding; Sportscan Bv Zwolle.

   
 
Volg ons op http://twitter.com/#!/SportpasNL      Kijk ook eens op www.sportkeuzewijzersportkeuzewijzer