www.sportpas.nl - header
Aanmelden | Afmelden | Adresmutatie | Contact | Archief | Stuur door | Veelgestelde vragen
 

Sportpas.nl breidt uit met Cultuurpas.nl
Samen met 35 gemeenten werken we hard om de doelstelling 'laagdrempelige kennismaking met sport en bewegen' te realiseren. De sportpas.nl website is daarvoor een prima tool om inwoners breed te informeren over het volledige sport en beweegaanbod. Diverse interventies en projecten maken enthousiast gebruik van de ruime hoeveelheid functionaliteiten van de site. Logischerwijs verschijnen ook meer aanbieders van kunst en cultuur. Vaak wordt immers dezelfde doelgroep aangesproken. Het is dan efficiënt om ook de cultuurpartners bij de uitvoering te betrekken.


Cultuurpas.nl

 
Gemeente Soest, Gemeente Hoorn
Cultuurpas.nl
U maakt zelf de keuze of u ook fysieke passen wil inzetten voor uw interventie. Wij bieden met cultuurpas.nl een multifunctionele website om uw lokale aanbod kunst- en cultuureducatie te presenteren. De site bevordert de samenwerking tussen onderwijs en culturele instellingen en werkt uitermate praktisch. Het systeem publiceert en verwerkt de inschrijvingen van scholen en kinderen voor uw binnen- en buitenschoolse kunst en cultuuraanbod. Lees meer in de brochure >>.

Inschrijven zonder account
Sportpas ontwikkelde recent een aanvullend inschrijfprotocol. Bezoekers kiezen zelf of ze een account willen aanmaken en willen profiteren van het gebruikersgemak van een eigen account of dat ze bij elke inschrijving opnieuw hun deelnemersgegevens intypen. Als analyse en monitoringtool voor de gemeente doe je dan wat concessies, het gebruikersgemak van de deelnemer stijgt. De helft van de gemeenten maakt vooralsnog gebruik van het inschrijven zonder account, bezoekers weten deze optie erg te waarderen.

zonder account Voordeel eigen account
Via de ´Mijn Sportpas´ profielpagina vindt de gebruiker al zijn gegevens, inschrijvingen, agenda en sportwensen terug. Nieuw is dat ook alle e-mailberichten via ´Mijn persoonlijke berichten´ terug te vinden zijn. Zo zijn inschrijvingen, nieuwsbrieven en meldingen van trainers via het archief altijd bij de hand.


 

mijn sportpas
Verbeterpunten en ervaringen Sportpas.nl website
Sinds de start in de gemeente Kampen in 2012 heeft het Sportpas.nl systeem zich enorm ontwikkeld. We hebben geleerd dat licentiehouders de site allemaal op unieke wijze gebruiken bij de uitvoering van interventies en projecten. Voor ons betekent dit dat de technische ontwikkeling van het systeem nooit stopt. Continu zijn we bezig met nieuwe functionaliteiten en het verbeteren van de gebruikersmogelijkheden. De lijst met mogelijkheden is enorm, daag ons uit een functie te benoemen die we nog niet bieden! Zo zijn zomer 2018 de volgende functies ontstaan:

Verbeterde zoekfunctie op home. Resultaten verwijzen niet alleen naar het kennismakingsaanbod maar ook naar schoolsportactiviteiten, programma's cultuureducatie, aanbieders en het reguliere sportaanbod (al het sport- en beweegaanbod en sportaccommodaties in uw gemeente).

Volledig nieuwe weergave van het reguliere sport en beweegaanbod. Van Nijntje Beweegdiploma tot Fysiotherapie van Zwemmend Redden tot Qigong, Van elke 'sport en beweegactiviteit bieden we een omschrijving compleet met beeld en verwijzingen.

Nieuwe module regulier aanbod: waarmee aanbieders meer detailinformatie over hun aanbod kunnen presenteren. Denk aan contributie/materiaal/trainingstijden/groepen/niveau/sociale activiteiten/bijzonderheden. Vanuit de zoekfunctie worden bovengenoemde kenmerken van het regulier sportaanbod gevonden.

Abonnement module: inschrijven voor activiteiten is pas mogelijk nadat Sportpas Credits of Sportcredits.nl zijn aangeschaft. Deze module biedt u een ander marktmodel waarmee u gehoor kunt geven aan de wens voor een flexibel sport- en beweegaanbod. Desgewenst rekent u met uw aanbieders af na ontvangst van de presentielijsten. Ideaal voor het 'Sport-Light' concept, ongebonden sporten of om een doorstart te maken na de Nationale Sportweek.

Naast een overzicht met schoolsportactiviteiten kunt u ook een overzicht met cultuureducatieactiviteiten tonen. Het onderscheid wordt gemaakt door bij het toevoegen van de schoolactiviteit te kiezen tussen sport en cultuur. In ontwikkeling is momenteel ook de cultuurkeuzetest via Cultuurkeuzewijzer.nl

Leeftijdscategorie 0-4 jaar toegevoegd, aanbieders met regulier aanbod voor deze leeftijdscategorie worden beter gevonden. Diverse aanbieders organiseren al activiteiten voor deze leeftijdscategorie om peuters al vroeg kennis te laten maken met de sport en bewegen.

Filmpjes op home kunnen nu ook op volledig scherm en met geluid worden afgespeeld. Daarnaast kan een slider met afbeeldingen worden getoond.

De sportgids.nl website is volledig responsive gemaakt voor alle apparaten en browsers. Heeft u uw eigen club al wel eens vanuit de lucht gezien?

Sportgids

 
Wilt u een toelichting op de mogelijkheden van sportpas.nl of sportgids.nl? Neem dan contact met ons op voor een interne presentatie. Technische realisatie en ontwerp van de Sportpas Update wordt verzorgd door Sportscan, Dalfsen. De redactie is in handen van de Sportscan. Op ontwerp van deze nieuwsbrief en de teksten rust copyright bij de auteurs van de teksten. U mag deze teksten gebruiken met bronvermelding; Sportscan Bv Dalfsen.
   
 
Volg ons op http://twitter.com/#!/SportpasNL      Kijk ook eens op www.sportkeuzewijzersportkeuzewijzer