www.sportpas.nl - header
Aanmelden | Afmelden | Adresmutatie | Contact | Archief | Stuur door | Veelgestelde vragen
 

Deze Sportpas Update wordt u aangeboden door Sportscan. De Sportpas Update verschijnt periodiek om u te informeren over de gebruiksmogelijkheden van de website sportpas.nl Stuurt u de Sportpas Update door naar andere collega´s en vraag ze zich aan te melden (zie link boven). Alle updates worden verzameld op de pagina veelgestelde vragen.


Kansen Sportpas.nl vanuit wetenschappelijk onderzoek

Het Mulier Instituut en het lectoraat ´bewegen, school en sport´ van Hogeschool Windesheim onderzochten in opdracht van de MBO Raad het landelijk schoolsportaanbod en toekomstscenario´s voor schoolsport. Een passage uit het rapport Toekomstscenario´s Schoolsport: De communicatie met de leerlingen kan verlopen via een mobiele applicatie waar jongeren zich via hun social media-account kunnen inschrijven voor de activiteit. Tevens kunnen ze zien wie er op welk moment nog meer deelnemen. De flexibiliteit in deelname wordt vergroot. Een ander voordeel van een digitale registratie is dat de buitenschoolse sportactiviteit kan worden opgenomen in een digitaal leerlingvolgsysteem dat op veel scholen al wordt gehanteerd. Sportpas.nl biedt nu reeds het fundament voor dit toekomstscenario. Sterker nog, een aantal aspecten is al ingebouwd. Het is een kwestie van tijd dat dergelijke functionaliteiten volledig én standaard onderdeel zijn van Sportpas.nl. Daarmee kan de gewenste landelijke coördinatie ook gerealiseerd worden.

Rapport: Klik hier>>


Sportiefste school als stimulans voor scholen

De rol van de school en de groepsleerkracht is erg belangrijk om kinderen te verleiden tot meer bewegen. Sportpas.nl laat scholen d.m.v. hun eigen account al ´achter de schermen´ meekijken en de inschrijvingen voor schoolsporttoernooien regelen. De nieuwe functionaliteit de Sportiefste school laat in één overzicht zien welke scholen er het best in slagen kinderen in te laten schrijven voor de sportactiviteiten. Een jaarlijkse gemeentelijke prijs motiveert nog meer kinderen zich in te schrijven. Klik hier voor een voorbeeld>>

 


Nationale Sportweek

Begin november zijn alle gemeenten die vorig jaar deelnamen aan de Nationale Sportweek geattendeerd op de mogelijkheden van Sportpas.nl De site biedt geavanceerde functies voor communicatie, promotie en registratie! Sportscan maakt de Sportpas.nl site voor uw gemeente op maat. Daardoor is de site herkenbaar als uw eigen product. In de maanden voor de Nationale Sportweek vraagt u sportaanbieders hun aanbod op de site te plaatsen en te beheren. In uw communicatie verwijst u naar de site en presenteert u alle activiteiten in die week. Via de nieuwsbrief functionaliteit informeert u alle sportaanbieders, scholen en deelnemers over de naderende activiteiten.

Brochure: Klik hier>>Wilt u een toelichting op de mogelijkheden van sportpas.nl? Neem dan contact met ons op voor een interne presentatie. Technische realisatie en ontwerp van de Sportpas Update wordt verzorgd door Sportscan, Zwolle. De redactie is in handen van de Sportscan. Op ontwerp van deze nieuwsbrief en de teksten rust copyright bij de auteurs van de teksten. U mag deze teksten gebruiken met bronvermelding; Sportscan Bv Zwolle.

   
 
Volg ons op http://twitter.com/#!/SportscanNL      Kijk ook eens op www.sportkeuzewijzersportkeuzewijzer