Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

SnoepGroente! campagne van start

dinsdag 27 september 2016

Op maandag 26 oktober is de campagne ‘Snoepgroente!’ van start gegaan. Deze richt zich op kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Tijdens de aftrap voerde de JOGG-ambassadeur en PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen met de kinderen van de Timotheüsschool een eerste groentetest uit. De campagne moet er voor zorgen dat kinderen meer groenten gaan eten, tijdens de maaltijd, maar ook als gezond tussendoortje. Met de campagne wil Goed Bezig Oldebroek kinderen laten ervaren dat het eten van groente niet alleen gezond, maar ook lekker is.



Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Ik hoop dat de jeugd, maar ook hun ouders door deze campagne geïnspireerd raken en enthousiast worden voor het eten van meer groente.” Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek vult aan: “We hebben tijdens de eerdere campagnes ‘Drinkwater!’ en ‘Natuurlijk Samen Spelen’ gemerkt dat dit een positieve invloed heeft op de leefstijl van de kinderen en hun ouders.”

De kinderen krijgen naast een aantal lessen op school ook een groentebakje. Hierin kunnen de kinderen hun eigen snoepgroente meenemen naar school. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Goed Bezig - partner SNS Bank Wezep.

Voor alle foto's, klik hier 

Recente nieuwsitems