Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Pietengym Wezep en Oldebroek razend populair

woensdag 23 november 2016

WEZEP / OLDEBROEK – Op woensdag 23 november was er in Wezep en Oldebroek een Pietengym. Sporthallen de Talter en de Kamphal waren de plaatsen waar Dansschool Bruinewoud, de gymverenigingen OLVO en SOS de pieten opleidde. In totaal deden er ruim 250 kinderen in de leeftijd van drie tot en met acht jaar  en Goed Bezig mee. De inschrijvingen liepen storm, want al twee weken van tevoren was de gym in Wezep vol.



De kinderen gingen met echte pieten in verschillende groepen uitéén om allerlei oefeningen te doen. De gymvereniging verzorgde het gymonderdeel waarbij onderdelen als dak lopen, regenpijp klimmen en pakjes in de schoorsteen gooien terug kwamen. Dansschool Bruinewoud had twee echte danspieten geregeld en leerde de kinderen een pietendans aan. Bij sport en spel verzorgde Goed Bezig voor beweging bij het pakjesroof en het paardenspel. Tussentijds was er voor de kinderen water om de door het bewegen verkregen dorst op een gezonde manier te lessen.
De kinderen leefden zich ruim een uur uit tot tevreden van de aanwezige pieten. De hoofdpiet kon dan ook niet anders dan aan iedereen een pietendiploma uitreiken. Daarnaast kregen de kinderen allemaal nog een lekkere en gezonde versnapering mee naar huis.



Gymverenigingen OLVO en SOS, Dansschool Bruinewoud en Goed Bezig kijken terug op een geslaagde middag waarbij de animo weer overweldigend was. Mede dankzij de vele vrijwilligers van OLVO, SOS, Dansschool Bruinewoud en studenten van Landstede Sport & Bewegen werd de middag een succes.



Voor alle foto’s, klik hier
Voor een videoverslag van Locourant, klik hier 

Recente nieuwsitems