Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Actieve en gezonde leefstijl senioren van start

dinsdag 13 december 2016

In september is het project actieve en gezonde leefstijl senioren van start gegaan in de gemeente Oldebroek. Samen met de Gelderse Sport Federatie probeert Goed Bezig Oldebroek niet actieve inwoners boven de 55 jaar te bereiken en hen te stimuleren meer te gaan bewegen. Het project richt zich daarnaast op sociale activiteiten. Wethouder Liesbeth Vos: ‘’Een gezonde leefstijl past in onze doelstelling om bijvoorbeeld ouderen langer thuis te laten wonen. Meer bewegen en ontmoeting zorgt voor vitale senioren die daardoor langer kunnen deelnemen aan de samenleving”.



Actieve en gezonde leefstijl senioren is een gezamenlijk project van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Hattem en Oldebroek. In Oldebroek stuurt buurtsportcoach Yvo Oostra van Goed Bezig het project aan. Goed Bezig Oldebroek houdt zich al jaren bezig met een gezonde leefstijl onder de jeugd, dit takenpakket is nu uitgebreid naar de leeftijd 55+. ‘’De komende tijd brengen wij het (beweeg)aanbod voor de doelgroep in kaart. Alle sportaanbieders gaan wij hierover informeren. Daarnaast zetten we een werkgroep op om ouderen naar het bestaande beweegaanbod door te verwijzen.’’, aldus Oostra.



Een belangrijke partner in dit project is Senioren Wezep Oldebroek (SWO). SWO heeft in 2008 zelf een aantal beweeggroepen voor senioren opgezet in de gemeente Oldebroek. Onder leiding van professionele instructeurs heeft SWO op dit moment 350 structureel bewegende ouderen. ‘’Ons doel is het aantal bewegende senioren in de gemeente naar 500 te krijgen’’, vertelt Gerrit Riezebos tijdens het eerste overleg. Een mooi streven dat door middel van dit project werkelijkheid dient te worden.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Yvo Oostra van Goed Bezig Oldebroek via yoostra@oldebroek.nl of 038 375 86 58.

Recente nieuwsitems