Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Kwaliteitsimpuls gymlessen het Noordermerk

donderdag 15 december 2016

Goed Bezig Oldebroek heeft de afgelopen 4 maanden een traject doorlopen met basisschool het Noordermerk om de gymlessen van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Waar veel scholen kiezen voor gymlessen die gegeven worden door Goed Bezig koos het Noordermerk voor een ondersteuningstraject, en met succes.

‘’Het was voor beide partijen een leerzame periode. We hebben veel aan de tips van Yvo gehad. Je ziet toch dat hij gewoon meer verstand van zaken heeft. Wij hebben ervaren dat een andere aanpak goed werkt. Daarom gaan we de lessen vanaf nu anders inrichten: vier activiteiten in plannen en de groep in drieën splitsen. Zo kunnen we de kinderen beter op niveau laten bewegen, een mooi resultaat.’’ Aldus juf Daphne van het Noordermerk.



Het Noordermerk is een kleine school met 26 leerlingen. Alle leerlingen krijgen tegelijk gymles, dit maakt de situatie voor de gymdocenten erg complex. Juf Kim en Daphne van het Noordermerk gaven les op twee situaties, waar halverwege de onder- en bovenbouw wisselden. Maar hoe bied je nou goede bewegingsactiviteiten aan als het niveau van de deelnemers zo verschillend is?

Yvo Oostra heeft eerst een aantal lessen bekeken en praktische tips gegeven, om vervolgens zelf voorbeeldlessen te geven. Gedurende het traject kwamen verschillende lesvormen aan bod. Zo werd er klassikaal les gegeven, maar ook in twee, drie en vier onderdelen. Telkens gaf Yvo een voorbeeld les waarna de juffen het zelf konden gaan ervaren.

Recente nieuwsitems