Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Fitheidstest voor 55-plussers een succes

dinsdag 26 september 2017

Goed Bezig Oldebroek heeft vrijdag 15 september een fitheidstest voor 55-plussers georganiseerd in Kulturhüs de Talter in Oldebroek. Bijna 170 inwoners hebben hieraan meegedaan. Aan de hand van eenvoudige oefeningen en onderzoeken is hun huidige conditie gemeten, op tien verschillende onderdelen.

Zo werd onder andere de bloeddruk, knijpkracht in de handen en de longfunctie getest. Het traject werd afgesloten met een wandeltest, waarna een gesprek met de fysiotherapeut volgde. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: ‘Fijn dat zoveel mensen hebben meegedaan. Weten hoe het gesteld is met je huidige conditie is voor iedereen waardevol. Maar wellicht nog belangrijker is het om inzicht te krijgen in wat je kunt doen om deze eventueel te verbeteren. We willen immers allemaal gezond oud worden. De fittesten en de adviezen kunnen daar een belangrijke rol in spelen.’


Met 170 deelnemers was de fitheidstest in Oldebroek goed bezocht

Beweegaanbod 55-plus
Wilt u meer informatie over het beweegaanbod voor 55-plussers in de gemeente Oldebroek, klik hier. U kunt ook contact opnemen met Sanne Visser van Goed Bezig Oldebroek via mail: svisser@oldebroek.nl of telefonisch via: 038 375 86 58.

De fitheidstest is georganiseerd in samenwerking met Senioren Wezep Oldebroek (SWO), Oldebroek in beweging, de Gelderse Sport Federatie, Fysiotherapie de Akker, gemeente Oldebroek en vrijwilligers. We willen deze organisaties en vrijwilligers graag van harte bedanken voor hun medewerking. Daardoor kon de fitheidtest aangeboden worden.

Recente nieuwsitems