Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Jongeren op Agnieten College #lekkerbezug!

zaterdag 4 november 2017

In het schooljaar 2017-2018 organiseert Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) de campagne ‘#lekkerbezug’ in de regio Noord-Veluwe. Jongeren tussen de 12 en 19 jaar worden online aangemoedigd om ‘lekkerbezug’ te zijn. Deze campagne is voor Wezep op vrijdag 3 november gestart op het Agnieten College. Wethouder Liesbeth Vos en Job Boon, directeur SNS Bank Wezep, waren aanwezig om de jongeren aan te moedigen heel social media te laten overspoelen met de campagne.

Jongeren maken elkaar enthousiast
Het jongerenteam #lekkerbezug voert de campagne uit. Het team laat via verschillende social media zien dat gezond leven leuk en makkelijk is en niet duur hoeft te zijn. Door kleine aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen ‘lekker bezig’ zijn. Op Youtube #lekkerbezug plaatsen zij gezonde leefstijlvideo’s en op Intragram lekkerbezuuug worden dagelijks lekkerbezug-momentjes gedeeld. “Het mooie van deze campagne is dat de jongeren, door het gebruik van social media, zelf zorgen voor meer bewustwording rondom gezonde keuzes en elkaar enthousiast maken. Ik ga deze jongeren zeker volgen! ” aldus wethouder Liesbeth Vos.


SNS Bank Wezep steunt ook de komende drie jaar de initiatieven van Goed Bezig - JOGG Oldebroek

SNS Bank Wezep verlengt samenwerkingsovereenkomst
Met SNS Bank Wezep heeft JOGG Oldebroek de officiële samenwerking verlengt. SNS Bank Wezep ondersteunt ook de komende drie jaar JOGG Oldebroek (financieel) bij het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd. Tijdens de opening van de #lekkerbezug- campagne werden de handtekeningen gezet en was de verlenging meteen zichtbaar. Alle leerlingen van het Agnieten College ontvingen een zadelhoes van #lekkerbezug, mede mogelijk gemaakt door SNS Bank Wezep. Dhr. Boon is erg enthousiast over het werk van GoedBezig/JOGG Oldebroek. “Ook deze campagne is door zijn eenvoud doeltreffend. Een zadelhoes herinnert hen eraan dat fietsen gratis bewegen is. Het gaat om de bewustwording rondom de gezonde leefstijl. Je goed voelen is voor iedereen belangrijk en wij zijn blij dat wij hier weer drie jaar aan mee kunnen werken.”


Op de fiets naar school: #lekkerbezug

Agnieten college verwelkomt #lekkerbezug
Op het Agnieten College sluit de campagne naadloos aan bij wat de school zelf al aan de gezonde leefstijl deed. Zo heeft de schoolkantine al de gouden schoolkantine schaal ontvangen van het voedingscentrum en staat er gratis fruit op de bar voor de leerlingen. Nu zitten er ook nog #lekkerbezug-stickertjes op de gezondere keuzes. Daarnaast zijn de leerlingen nu elke woensdag van 15.00-16.00 welkom in de gymzaal. “Wij verzorgen in samenwerking met Goed Bezig het LekkerBezug-Sportuur. Dit is geen lessituatie of verplichting, maar genieten van bewegen met elkaar voor klas 1 t/m 4. Er staat voor de komende twee maanden een programma klaar waar ik trots op ben!” aldus Pieter van Wieringen, docent LO op het Agnieten College.

Lees meer over de Lekker Bezug campagne

Recente nieuwsitems