Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Bronzen certificaat gezonde sportkantine voor WHC

woensdag 5 september 2018

WEZEP – Op zaterdag 1 september ontving WHC het bronzen certificaat gezonde sportkantine uit handen van wethouder gezondheid Liesbeth Vos - van de Weg. WHC is met Geertje Schut als aanvoerder aan de slag gegaan om de kantine stapje voor stapje gezonder te maken met het bronzen certificaat als beloning.




Na overhandiging van het certificaat door wethouder Vos aan Geertje Schut (WHC) werd er getoast met een gezonde smoothie

Na een bijeenkomst met Team Fit en Goed Bezig Oldebroek in februari 2017 ging Geertje enthousiast aan de slag. Al snel sloten een paar kantineploegen zich aan en werden er stappen gezet. ''Het gaat er bij de gezonde sportkantine om dat mensen zelf de keuze kunnen maken tussen iets gezonds of ongezonds. Tot begin 2017 was ons aanbod alleen ongezond. Wij hebben verschillende lekkere broodjes, tussendoortjes en dranken toegevoegd aan het assortiment waardoor iedereen nu ook een gezonde keuze kan maken.'' Aldus Geertje Schut.

Om het behaalde certificaat te vieren waren er gedurende de dag verschillende gezonde acties. Zo was er voor alle jeugdteams gratis fruit, water en ranja zonder suiker te krijgen. Daarnaast werden er verschillende gezonde broodjes verkocht en werd alcoholvrij bier gepromoot.

Recente nieuwsitems