Station tot Station Loop woensdag 31 mei 2023

Nieuws

Geen Station tot Station Loop in 2021

donderdag 18 maart 2021

Het bestuur van de Stichting Station tot Station Loop heeft tot haar grote spijt opnieuw het besluit moeten nemen om de editie gepland voor woensdag 26 mei 2021 niet door te laten gaan.

Niet meer haalbaar
Voor elk groot evenement komt er een moment waarop je er een klap op moet geven, een moment waarop je een besluit moet nemen. Langer wachten met het nemen van een beslissing is dan niet meer mogelijk omdat het draaiboek vereist dat je zaken in gang gaat zetten en verplichtingen aangaat. Het bestuur vindt het niet verantwoord om nog langer te wachten totdat de maatregelen rondom corona eventueel worden gewijzigd en er weer sportevenementen mogen worden georganiseerd. De Station tot Station Loop is geen topsportevenement, er kan geen bubbel worden aangeboden. Onze loop kent een massastart en een finish op een klein terrein waarbij gezellig met vrienden de race wordt nabesproken bij Grand Café het Oude Station. Onze loop weet zich gelukkig met meer dan honderd vrijwilligers die zich 's avonds inzetten om de wedstrijd over 10 Engelse mijlen perfect te laten verlopen. En helaas, dat is niet mogelijk met meer dan anderhalve meter afstand. Bij het unieke karakter van de Station tot Station Loop hoort ook dat het plaatsvindt op een woensdagavond in het voorjaar. Het is dan lang licht zodat iedereen na werktijd naar Ommen kan komen om over ruim 16 kilometer naar Dalfsen te rennen. Het verplaatsen naar een ander moment op de toch al volle wedstrijdkalender doet geen recht aan dit prachtige evenement.

Het kost ons als bestuur moeite om dit besluit met jullie te delen. Ook wij hebben behoefte aan een stip aan de horizon, een klein groepje koplopers die als eerste de Rechterensedijk op komt rennen op weg naar de laatste 2 kilometer tot aan de finish. Ook wij hebben behoefte aan het enthousiaste onthaal van speaker Henk Borgmeijer bij de finish en de welgemeende felicitaties van vrienden en familie bij de finish. Ook wij verlangen naar het gevoel van grote tevredenheid nadat we donderdagochtend een beetje stram uit ons bed stappen en de medaille opbergen in onze prijzenkast. Helaas.. dit perspectief is er niet. Wij slikken de teleurstelling weg en gaan weer in de parkeerstand tot volgend voorjaar.

Selfie challenge
Iedereen die zich voor de editie van 2020 had ingeschreven, vragen we om begrip en geduld. Je inschrijving blijft geldig voor de editie van 2022. Uiteraard kun je je startbewijs overdragen indien je zelf niet kunt deelnemen op woensdag 25 mei 2022. Wat wel blijft is de prachtige route van station Ommen naar station Dalfsen. De route gaat vrijwel geheel over de openbare weg en het staat je uiteraard vrij om de tocht op een passend moment te volbrengen. De route staat op onze website www.stationloop.nl. Je vindt ook de segmenten daar terug. Stuur je selfie met de stationsklokken in Ommen en Dalfsen naar selfie@stationloop.nl en we delen deze op onze site #stationloop.

Eén aandachtspunt....... niet allemaal tegelijk!

Namens het bestuur van de Stichting Station tot Station Loop,

meer info via Bernhard Kootstra,
telefoon 06-53369744

Recente nieuwsitems