Station tot Station Loop woensdag 29 mei 2024

Nieuws

Terugblik editie 2022

donderdag 26 mei 2022

Station tot Station Loop 2022

Na drie stille jaren waren de perrons van de stations van Ommen en Dalfsen woensdagavond weer goed gevuld met hardlopers. Met drie volle treinen gingen ze richting de start om 19.30 uur in Ommen. Door de inschrijvingen van 2020 door te schuiven naar de eerst volgende editie, was de opkomst iets lager dan andere jaren. Maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer zat er goed in bij de start. Bijna 1.100 lopers hebben in het mooie groene Vechtdal gestreden. Niet alleen de afstand, ook de straffe tegenwind naar Dalfsen bleek een pittige tegenstander. Beide leken geen vat te hebben op de ontketende Danny Koppelman. Danny finishte als koploper en winnaar bijna 3 minuten voor de rest van het veld met goede atleten. Ondanks de tegenwind scherpte hij het parcoursrecord aan met circa 2 minuten. Danny had ‘slechts’ 50 minuten en 15 seconden nodig voor de 10 Engelse mijlen.

Het lopers peloton daarachter met sprekende namen als William van Eeken van ACO van Elderen (2e), Erik Leusink van HAC’63 (3e) en Davy Stieperaere uit België (1e 35+) had 53 minuten en respectievelijk 0, 10 en 14 seconden nodig om te finishen. Bij de dames was het Tess Boekema van Phanos die als eerste in Dalfsen aan kwam met een tijd van 1 uur, 2 minuten en 52 seconden. 2e dames was Lieve Tollet van de BB lopers en 3e Petra Hasper.

Alle uitslagen zijn te vinden op deze website. Bij de finish kon elke loper een Station tot Station Loop sportpet krijgen. De sfeer was evenals voorgaande 12 edities goed. Dankzij onze vertrouwde groep vrijwilligers hebben we dit evenement neer kunnen zetten. Ook dank aan de steun van onze hoofdsponsoren Blauwnet en Rabobank. Met hen kijken we uit naar de laatste woensdag van mei, de 14de editie op 31 mei 2023!

Recente nieuwsitems