van de gemeente Hilversum

Ving Tsun Kung Fu

In vier jeugdtrainingen krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met Kung Fu en het plezier in het beoefenen van deze vechtkunst. De methode die in de jeugdtrainingen wordt gebruikt is gelijk aan die in de training van de volwassenen, maar is wel aangepast op het niveau van verantwoordelijkheidsgevoel van de jongeren. Ook het tempo waarmee de oefeningen worden afgewisseld ligt hoger bij de jeugdtrainingen. De trainingen zijn gericht op het eigen maken van vaardigheden die naast het bieden van bescherming in een gevechtsituatie, ook fysieke en mentale ontwikkeling teweegbrengen. Weerbaarder worden en kunnen omgaan met agressie horen daar standaard bij. En natuurlijk is voor jezelf op kunnen en durven komen erg belangrijk. Dat kan helpen in situaties waarin kinderen op school of op straat gepest worden. Vanuit het oogpunt van zelfverdediging geeft het zeker een veiliger gevoel als een kind een aantal technieken van Kung Fu heeft eigen gemaakt.

< Terug naar het overzicht

Alles over deze activiteit

Deze activiteit is al begonnen, je kan je helaas niet inschrijven.

Hieronder vind je alle informatie over de activiteit. Klik op 'Inschrijven' om verder te gaan.

Informatie

Soort activiteit: sport
Tak van sport: kung fu
Beschrijving aanbod: In vier jeugdtrainingen krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met Kung Fu en het plezier in het beoefenen van deze vechtkunst. De methode die in de jeugdtrainingen wordt gebruikt is gelijk aan die in de training van de volwassenen, maar is wel aangepast op het niveau van verantwoordelijkheidsgevoel van de jongeren. Ook het tempo waarmee de oefeningen worden afgewisseld ligt hoger bij de jeugdtrainingen. De trainingen zijn gericht op het eigen maken van vaardigheden die naast het bieden van bescherming in een gevechtsituatie, ook fysieke en mentale ontwikkeling teweegbrengen. Weerbaarder worden en kunnen omgaan met agressie horen daar standaard bij. En natuurlijk is voor jezelf op kunnen en durven komen erg belangrijk. Dat kan helpen in situaties waarin kinderen op school of op straat gepest worden. Vanuit het oogpunt van zelfverdediging geeft het zeker een veiliger gevoel als een kind een aantal technieken van Kung Fu heeft eigen gemaakt.
Leeftijdscategorie: Groep(en): 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aantal plaatsen: 12
Aantal lessen: 4
Locatie: Anthony Fokkerweg 2a
1223NA Hilversum
Aanbieder: United Ving Tsun Kung Fu Society
Bijzonderheden: Gewenste kleding bij de vier kennismakingslessen is een korte of lange trainingsbroek, T-shirt en schone zaalschoenen.


Datum Begintijd Eindtijd
donderdag 7 november 2013 18:00 uur 19:00 uur
donderdag 14 november 2013 18:00 uur 19:00 uur
donderdag 21 november 2013 18:00 uur 19:00 uur
donderdag 28 november 2013 18:00 uur 19:00 uur


< Terug naar het overzicht

Contactgegevens

Gert-Jan Ketelaar

Telefoonnummer overdag:

06 2826 5022

Telefoonnummer 's avonds:

06 2826 5022

E-mailadres:

gert-jan@vtkf.nl

Website:

http://www.vtkf.nl/nl/site/jeugdtraining/27

Volg ons