Welkom bij HIGH FIVE Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Sportcafé

Op dinsdag 22 november van 19.30 tot ongeveer 22:00 uur in het gemeentehuis te Buitenpost voor de sportverenigingen/aanbieders in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, organiseren de gemeente Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Sport Fryslân het sportcafé.

De avond zal in het teken staan van de mogelijkheden van het Lokaal sportakkoord, huidige ontwikkelingen in de sport, diverse workshops om met elkaar in gesprek te gaan.

Meer informatie over het lokaal sportakkoord is onder andere hier te vinden.

Het programma

19.15 Inloop

19.30 Opening en flitspresentaties,

- huidige ontwikkelingen sport, volwassenenfonds sport

- wat kan het sportakkoord voor u betekenen? Presentatie vanuit een toegekende aanvraag, wat heeft het opgeleverd?

- De mogelijkheden voor alle sportaanbieders

20.15 Pauze en keuze uit de volgende workshops, zie de beschrijving voor toelichting:

20:30 start workshopsronde 1

21:00 einde ronde 1 en verplaatsen naar ronde 2

21:10 start workshops ronde 2

21:40 einde en nabespreking

 

Inhoud workshops, ter plekke te kiezen:

Workshop 1: Team Fit: Maak jullie sportlocatie stap voor stap gezonder

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine of op het terras. Team Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het voedingsaanbod in sportkantines en sportaccommodaties gezonder te maken. Ontdek tijdens deze workshop hoe het is om als club of vereniging hiermee aan de slag te gaan. Team Fit werkt o.a. samen met NOC*NSF, sportbonden en gemeenten.

 

Workshop 2: Trainersondersteuning
Hoe kan een club ervoor zorgen dat trainers de juiste bagage hebben om de leden met zoveel mogelijk plezier te laten sporten. En hoe zorg je als club ervoor dat de trainers daarbij goed worden begeleid? Hiervoor kan een club kosteloos gebruik maken van trainersbegeleiders. De trainersbegeleider helpt een vereniging bij het opzetten, uitvoeren van trainersbegeleiding. Wil je hier als club meer van weten volg dan deze workshop.

 

Workshop 3: Jouw club klaar voor de toekomst

Tijdens deze workshop gaan we in gesprek over wat er speelt in jullie club, en hoe je de club leidt naar een gezonde toekomst. We gaan in op mogelijke knelpunten die worden ervaren, op ambities én op kansen voor de club.

 

Workshop 4: Het Nationaal Sportakkoord ondersteunt jouw club
Vanuit het Nationaal Sportakkoord wordt ondersteuning geboden aan sportclubs in de vorm van (gratis) cursussen en trainingen. Wil je als club bijvoorbeeld aan de slag met een cursus voor trainers of scheidsrechters dan kun je deze kosteloos aanvragen. Maar ook ondersteuning op het gebied van vrijwilligers of ledenbehoud is mogelijk. De mogelijkheden hiervoor gaan we bespreken tijdens deze workshop. Aanvragen kunnen eventueel direct worden ingediend via de Adviseur Lokale Sport die aanwezig is.

 

Aanwezige sportverenigingen/sportaanbieders kunnen deze avond een bedrag van 200 euro aanvragen om in te zetten voor maatregelen ter bevordering gezondheid. Deze maatregelen kunnen zijn materiaal voor bevordering: rookvrije generatie, water drinken of groente/fruit op de sportclub en zijn onderdeel van het sport- en preventieakkoord.

Aanmelden
Het sportcafé is bedoeld voor verenigingsbestuurders of afgevaardigde vereniging, sportaanbieders uit de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en de deelname is gratis. We horen graag of u aanwezig bent vanwege de catering. Geef u op via: r.wiersma@achtkarspelen.nl