van de gemeente

Nieuws

ANDERS DAN OP DE CAMPING

woensdag 21 maart 2018



Je hebt vast weleens op het strand of op de camping badminton gespeeld. Lekker ontspannen een beetje de shuttle heen en weer slaan. Bij Onze Gezellen (OG) in Haarlem-Noord  gaat het er wel even anders aan toe. 

,,Badminton is een hele leuke, snelle sport”, vertelt jeugdtrainer Anton Poppe tijdens de training in de sporthal in het Van der Aartsportpark. ,,Natuurlijk sla je de shuttle ook naar elkaar over, maar dan op zo’n manier dat je tegenstander van links naar rechts en van voren naar achteren moet lopen om er bij te kunnen. En als hij mist, maak jij punten. Het kost heel veel energie, want het gaat snel en je bent zelf ook constant aan het lopen. Bij topspelers kan de shuttle een snelheid van 260 kilometer per uur bereiken.” 

Bij OG wordt op vrijdag tussen 20.00 en 21.00 uur getraind. ,,Je kunt hier terecht vanaf twaalf jaar. Met de JeugdSportPas kun je vier keer meedoen om zelf te ervaren hoe leuk het is om badminton te spelen. Het enige dat je nodig hebt is zaalsportkleding. Een racket en shuttles kun je van ons lenen”, legt Poppe uit, terwijl de partijtjes tussen Sem en Leonie op het ene veld en Marleen en Koen aan de andere kant in de gaten houdt. ,,We beginnen altijd met een half uur les, waarin je bijvoorbeeld speciale slagen leert en oefent. En daarna gaan we partijtjes spelen.” 

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij OG. ,,De JeugdSportPas is een goede manier om kennis met deze mooie sport te maken. Ik speel al vanaf mijn tiende badminton. Ik ben ooit eens als klein jongetje met een vriendje van school mee gegaan naar een training.” Lachend: ,,En ik ben er nooit meer mee opgehouden.”

Recente nieuwsitems

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.