van de gemeente Hilversum

Hengelsport of vissen, wat voor jou?

Ieder jaar kun je in Nederland een half miljoen kinderen aan de waterkant vinden. Wat doen zij daar? Vissen natuurlijk! Vissen is Cool!

De hengelsport is heel divers. Niet alleen moet je veel weten over de verschillende soorten vis (waar komen ze voor, wat eten ze, wanneer eten ze), ook moet je weten welk materiaal je het beste kunt gebruiken. Daarnaast zijn er nog regels waar je je aan moet houden. Niet in elk water mag bijvoorbeeld gevist worden, en in sommige periodes mogen bepaalde vissen niet gevangen worden of is het gebruik van bepaald aas niet toegestaan. En -heel belangrijk- naast een gezonde portie geduld, moet je ook weten hoe je voorzichtig met de vissen moet omgaan. Gelukkig is er veel informatie te vinden op internet. Hiernaast vind je een aantal linken.

Jeugdvispas
Iedereen die gaat vissen heeft een VISpas of een vis- vergunning nodig.  Ben je onder de 14 en vis je onder begeleiding van een volwassene die een VISpas heeft, dan heb je zelf niets nodig. Ga je echter in je eentje of met een vriendje of vriendinnetje vissen dan heb je wel degelijk een VISpas of een visvergunning nodig. Ben je 14 jaar of ouder, dan heb je altijd de VISpas nodig. Ben je onder de 14 jaar, dan is er de jeugd- VISpas of de jeugdvisvergunning. Lees hier meer over de vispas.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt? In het Sport ABC worden ze uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Hengelsportvereniging Hilversum

,

Bekijk filmpjes

vis onthaken