van de gemeente

Nieuws

Kent u sportkampioenen of mooie sportinitiatieven?

woensdag 15 november 2017

Sport speelt een belangrijke rol in de gemeente Oude IJsselstreek. Daarom willen we tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari 2018 graag extra aandacht besteden aan sportend Oude IJsselstreek. Daarbij vragen wij uw medewerking. 

  

Veel inwoners van onze gemeente voelen zich nauw verbonden met sport; individueel of in verenigingsverband,als actieve sporter, als supporter of als vrijwilliger. Sport is een leuk en gezond doel op zich, maar ook een middel om ontmoeting en sociale contacten te bevorderen. Daarom wil de gemeente Oude IJsselstreek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari 2018 graag extra aandacht besteden aan sportend Oude IJsselstreek. Daarbij vragen wij uw medewerking.  

 

Kampioenenreceptie 


Jaarlijks behaalt een flink aantal sporters, teams en verenigingen een podiumplek bij een toonaangevend sportkampioenschap. Met de prestaties die zij leveren, zijn zij een voorbeeld voor vele anderen. Mede dankzij hun prestaties worden andere inwoners van onze gemeente ook enthousiast om te gaan sporten en bewegen. Daarom wil de gemeente deze sporters in het zonnetje zetten. Individuele sporters en teams uit Oude IJsselstreek die in 2017 een podiumplek hebben behaald op een officieel Nederlands-, Europees- en/of Wereldkampioenschap op het brede terrein van sport komen in aanmerking voor de huldiging tijdens de kampioenenreceptie.

Kent u sporters die hiervoor in aanmerking komen? Draag hen dan uiterlijk 1 december 2017.    

 

Sportpromotieprijs 


De sportpromotieprijs stimuleert individuele sporters, sportteams, sportorganisaties of sportinitiatieven die direct of indirect een zeer waardevolle bijdrage leveren aan de sport in Oude IJsselstreek.

Kent u individuele sporters, sportteams, sportorganisaties of  sportinitiatieven die volgens u in aanmerking komen voor de sportpromotieprijs? Draag deze sporter(s) dan uiterlijk 1 december 2017 voor via onderstaand formulier.     

 
Hiervoor gelden de volgende criteria:

  • Het initiatief promoot de sport in de gemeente Oude IJsselstreek;
  • Het initiatief stimuleert de breedtesport;
  • Het initiatief zet sportend Oude IJsselstreek op de kaart;
  • Het initiatief hoeft niet per definitie gerelateerd te zijn aan prestaties in de sport;
  • De genomineerde is woonachtig of gevestigd in de gemeente Oude IJsselstreek.

Een jury –samengesteld uit  Benny Vonk, de winnaar van vorig jaar, Jasper Hazelaar, journalist, Paulien Verheij, buurtsportcoach, Arnold Spijkers, gebiedsmakelaar, en Pascal Kamperman, projectleider Achterhoek in Beweging, kent de sportpromotieprijs toe aan één van de genomineerden. De winnaar van de sportpromotieprijs ontvangt een geldbedrag van € 1.000,-- en mag dit geldbedrag inzetten voor een breedtesportproject in de gemeente Oude IJsselstreek naar keuze.

 
Bron:  https://www.oude-ijsselstreek.nl/nieuws/kent-u-sportkampioenen-mooie-sportinitiatieven-1
sportkampioenen 2016
Sportkampioenen van 2016
 
Winnaars van de sportpromotieprijs 2016: Streetball Lichtenberg

Recente nieuwsitems

Er zijn nog geen nieuwsberichten toegevoegd.