Spurd JeugdSportPas Purmerend

Beachvolleybal, wat voor jou?

Beachvolleybal is een hele intensieve sport waarbij techniek en taktiek heel veel invloed hebben.

De naam zegt het al; beachvolleybal doe je buiten op het strand (of een andere zand ondergrond). De regels wijken iets af van van 'gewoon' volleybal. Het spel wordt gespeeld in teams van 2 tegen 2 op een veld van 8 x 8 m. De nethoogtes zijn de zelfde als in de zaal. Bij 7 punten totaal wordt gewisseld van kant om de invloed van wind en zon gelijk te trekken.

Beachvolleybal vraagt om een hele goede communicatie tussen de spelers. Je kunt het maar met zijn 2-en doen. Daarom roepen spelers elkaar aanwijzingen over de verdediging van de tegenstander, of geven elkaar met vingertekens aan hoe ze de eigen verdediging opzetten. Dat is een karakteristiek plaatje bij het beachvolleybal. De netspeler geeft met de handen aan wat er gaat gebeuren aan het net.

Sinds een aantal jaren is beachvolleybal een olympische sport. Beachvolleybal is leuk om te doen en leuk om naar te kijken.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

wedstrijd beachvolleybal