Nieuws

Subsidie-aanvraagronde Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen' van start

Gepubliceerd op vrijdag 22 september 2023

Datum: 22 september 2023

Door: Saake Malestein

Dalfsen - In een beweging om de gezondheid en welzijn van onze gemeenschap te bevorderen, wordt aangekondigd bij de lancering aan van een nieuwe subsidie-aanvraagronde voor het Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen'. Dit akkoord legt niet alleen de nadruk op sport en bewegen, maar ook op andere facetten van een gezonde leefstijl, waaronder het aanpakken van roken, alcoholgebruik en het bevorderen van een gezond gewicht.

Een Gezonde Toekomst voor Dalfsen

Het Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen' streeft naar een gezonde toekomst voor de inwoners van de gemeente Dalfsen. Om dit ambitieuze doel te realiseren, ontvangt de gemeente Dalfsen financiële ondersteuning van de landelijke overheid in de vorm van uitvoeringsbudgetten.

Doe mee en maak aanspraak op het uitvoeringsbudget

Lokale inwoners en organisaties in Dalfsen hebben de kans om aanspraak te maken op deze uitvoeringsbudgetten door deel te nemen aan de subsidie-aanvraagrondes van 2023. In dit jaar zijn er twee aanvraagrondes gepland, één in het voorjaar en één in het najaar.

De subsidie-aanvraagronde voor het najaar is officieel geopend op 25 september en zal sluiten op 15 oktober. Dit biedt een uitgelezen kans om financiële ondersteuning te krijgen voor projecten en initiatieven die bijdragen aan de doelstellingen van het Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen'.

Hoe kunt u deelnemen?

Om deel te nemen aan de subsidie-aanvraagronde en aanspraak te maken op het uitvoeringsbudget, raden wij u aan om de pagina 'Subsidie aanvragen' op onze gemeentewebsite te bezoeken. Hier vindt u gedetailleerde informatie over het aanvraagproces en de benodigde documentatie.

Inspiratie uit bestaande initiatieven

Wilt u wat inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje bij enkele bestaande initiatieven die momenteel worden ondersteund door het Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen'. Deze initiatieven variëren van beweegprogramma's voor ouderen tot het bevorderen van gezond eten op basisscholen. Er zijn talloze mogelijkheden om bij te dragen aan een gezondere gemeenschap.

1) Van bewegen... tot fruit op school

Initiatiefnemer: Stichting Joris Bezorgt

 

2) Bewegen op zondag

Initiatiefnemer: Vrijwilligerspunt Dalfsen

 

3) Aanbod sociale beweegactiviteiten

Initiatiefnemer: Saam Welzijn

 

4) Bekendheid aanbod vergroten

Initiatiefnemer: ASC Gym & Dance

 

5) Brede motorische ontwikkeling

Initiatiefnemer: Gymnastiekvereniging Nieuwleusen

 

6) Seizoens kick-off

Initiatiefnemers: Kern Dalfsen: Trefkoele+, Kern Nieuwleusen: Kulturhus de Spil, Kern Lemelerveld: Tennisvereniging Lemelerveld, Kern Oudleusen: Ontmoetingscentrum de Wiekelaar en Kern Hoonhorst: Stichting de Potstal

 

7) Verbindende sportactiviteiten

Initiatiefnemer: FC Dalfsen

 

8) Vitale sportverenigingen

Initiatiefnemer: FC DalfsenSamen werken aan een gezonde toekomst

De gemeente Dalfsen moedigt lokale sportaanbieders, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties aan om deel te nemen aan deze subsidie-aanvraagronde. Samen kunnen we actief bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van onze gemeenschap en een gezonde toekomst voor alle inwoners van Dalfsen mogelijk maken.

Meer informatie

Voor eventuele vragen of meer informatie over de subsidie-aanvraagronde en het Lokaal Sportakkoord 'Kerngezond Dalfsen' kunt u contact opnemen met kerngezond@dalfsen.nl

Laten we gezamenlijk bouwen aan een gezondere toekomst voor Dalfsen!

 

Recente nieuwsitems