Nieuws

Uniek Sporten - sluit jou vereniging aan?

woensdag 29 mei 2024

Uniek Sporten Kerngezond Dalfsen LogoHet platform voor sporten & bewegen met een handicap

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Dalfsen vindt dat sporten voor iedereen belangrijk is. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Daarom heeft de gemeente zich aangesloten bij het platform Uniek Sporten, wat onderdeel is van het uitvoeringsprogramma ‘Kerngezond Dalfsen’.

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden. Ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Op deze manier worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht.

Wethouder Uitslag is zelf heel blij met de aansluiting bij Uniek Sporten: “Ik vind het belangrijk dat alle inwoners de mogelijkheid hebben om te sporten. Helaas ontbrak er in de gemeente Dalfsen nog een centraal punt waarop het lokale sportaanbod, kennismakingsactiviteiten en events voor mensen met een beperking te vinden is. Door de aansluiting bij Uniek Sporten hebben we deze verbinding ook kunnen leggen en vergroten we de toegankelijkheid voor iedereen om te kunnen sporten en bewegen”. 

Als sportaanbieder zichtbaar worden op Uniek Sporten
Op de website en de app van Uniek Sporten zijn de sport- en beweegmogelijkheden voor inwoners met een handicap te vinden. Er kan gezocht worden op lokale, regionale en landelijke mogelijkheden. Biedt u als sportaanbieder in de gemeente Dalfsen ook sport- en beweegmogelijkheden aan voor mensen met een handicap, maar staat u nog niet in het overzicht? Neem dan contact op met sportcoördinator William van Lenthe via w.vanlenthe@dalfsen.nl telefonisch via 06-41203918

Kerngezond Dalfsen
Het initiatief is onderdeel van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven. Meer informatie over Uniek Sporten vind je op www.unieksporten.nl .

Bekijk ook de video van Uniek Sporten.

Recente nieuwsitems