Inline-skaten of skeeleren, wat voor jou?

Wat is inline-skaten?
Heb jij al skates? En ga je op je skates naar school of naar het park? Dan doe je eigenlijk al aan inline-skaten!

Weg en Baan
Inline-skaten is leuk! En Inline-skaten is er in heel veel varianten. Op de weg en op de baan. En je kunt kiezen uit heel veel soorten wedstrijden. Ben je een sprinter? Dan doe je mee aan de sprint (maximaal 500 meter) of aan korte tijdritten. Ben je iemand met een lange adem? Dan kies je voor de marathon. Je kunt dus alle kanten op.

Teamsport
Bij inline-skaten kun je ook met een team wedstrijden rijden. Bijvoorbeeld de aflossing (een soort estafette) of een achtervolgingswedstrijd waarbij aan elke kant van de baan een team van start gaat. En bij de marathon kun je elkaar als team natuurlijk ook goed helpen: als je teammaatje is ontsnapt, kun jij het peloton afstoppen of andersom.

Veilig skaten

Asfalt is natuurlijk wel pijnlijk als je een keertje valt. Daarom is veilig skaten ook zo belangrijk. En dat je een helm opdoet en handschoenen en kniebeschermers draagt. Ook moet je goed weten hoe je moet remmen, vooral als je zelf een rondje gaat skaten op het fietspad of in het park. Wil je ook veilig leren skaten? Doe dan met je hele klas mee aan de skateclinics van de KPN Junior Schaatsclub! of volg een proefles bij een vereniging of skateschool in de buurt.

Meer informatie over inline-skaten kun je vinden op http://schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub of http://schaatsen.nl

Sport ABC!

Ontdek de diversiteit van sport. In het sport ABC presenteren we alle takken van sport!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .