Welkom bij HIGH FIVE Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Gezonde evenementen tips

Maak je evenement in een paar stappen gezond(er)!

Met de organisatie van een sportevenement kun je mooi laten zien hoe goed sport en een gezondere leefstijl bij elkaar passen. Die combinatie wordt nog krachtiger als het eten, drinken en de sponsoruitingen op een evenement ook gezondheid uitstralen. Als High Five sportstimulering en JOGG helpen we jullie graag! Hieronder delen we een aantal tips die je helpen om je evenement stap voor stap gezond(er) te maken.

 

ETEN

Eten wat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat, is een gezonde keuze. Het eten uit deze schijf is goed voor je lichaam, bevat genoeg voedingsstoffen, en bijvoorbeeld weinig suikers en weinig verzadigde vetten. Het maakt al veel verschil als je binnen elke productgroep één gezond alternatief aan kunt bieden. Alle kleine beetjes helpen. Ook gaat het om de presentatie van eten. Daar kun je zelf veel aan doen, zoals:

 

DRINKEN

Voor drinken gelden veel van bovenstaande punten ook, zoals hoe je het presenteert en waar je reclame voor maakt. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd drinkwater kunt aanbieden. Denk hierbij aan watertappunten, of aan fruit wat je aan het water kunt toevoegen. Of biedt een sponsorflesje aan voor bezoekers dat ze gratis kunnen vullen met water. Misschien kies je ervoor om op je evenement ook alcohol te schenken. Zorg er dan voor dat je een verantwoord alcohol- en drugsbeleid hebt en dat er altijd een 0,0% variant te krijgen is bij de kraam.

 

SPONSORING

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar door ook je sponsoring onder de loep te nemen, kun je al veel meer uitstralen dat gezondheid belangrijk is voor jouw evenement. Hiervoor zijn een aantal stappen, te weten:

 

MEER WETEN?

We hopen je hiermee al een eind op weg te helpen naar een gezond(er) evenement. Mocht je nog meer informatie willen of heb je ergens hulp bij nodig? Dan staan wij voor je klaar! Vanuit onze expertise en kennis denken wij graag met je mee. Vanuit JOGG Team:Fit zijn er speciale coaches aangesteld die helpen bij een gezond sportevenement. Kijk hier wie dat zijn voor Friesland.

Daarnaast kunnen wij vanuit de gemeentelijke sportstimulering en JOGG-afdeling ook meedenken. Stuur dan een mail naar m.vanos@achtkarspelen.nl of bel naar 06-22453839.