Squash, wat voor jou?

Als je mensen vraagt wat squash is, zeggen ze vaak zoiets als ‘dat is toch een soort van tennissen, alleen dan tegen een muur?’. Dat klopt, maar als je squash op een goede manier speelt, is het veel meer dan dat. Squash is een van de meest intensieve sporten, na een kwartiertje spelen heb je je vaak al helemaal in het zweet gewerkt. Verder is het een sport die geen hele moeilijke tactiek en vaardigheden vereist, met een beetje oefenen kan iedereen het spelen, jong en oud.

Voor de sport squash heb je een racket en een bal nodig. En uiteraard ook goede sportkleding met sportschoenen voor binnen en een squashbaan. Een squashracket heeft veel weg van een tennisracket, al is het beduidend minder groot.

Het veld bij squash bestaat uit een dichte, rechthoekige ruimte waarvan vaak drie muren van steen (of beton of een ander vast materiaal) zijn en één muur van glas. In de glazen muur zit vaak ook de deur waarmee je de squashbaan kunt betreden. Op de muren en op de vloer lopen een aantal rode lijnen, met allemaal een eigen functie in het spel. Je slaat om de beurt de bal tegen de voorwand. Hierbij mogen alle wanden worden gebruikt. Terugkomend van de voorwand mag de bal maximaal eenmaal de grond raken voordat de tegenstander de bal slaat.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

NK squash jeugd