Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

Korean Martial Arts

Wij zijn Korean Martial Arts en zijn al bijna 25 jaar een gevestigde naam in Zwolle en omstreken. Bij ons kan je terecht voor ITF Taekwon-Do, (Kick) Boksen en Sibpalki. Nu zouden wij willen uitbrijden naar Kampen.
 
ITF Taekwon-Do 
Taekwon-Do is een van de oudste verdedigings en vechtsport die er is en staat aan de basis van alle vechtsporten die ontstaan zijn. Denk hierbij aan kickboksen, judo, karate ect.. Je leert bij Taekwon-Do dus niet alleen het gebruikelijke slaan en schoppen maar ook hoe je jezelf moet verdedigen en verschillende situaties (denk aan wapens, groepen, en een op een situaties en stokken/zwaarden). Door Taekwon-Do leer je omgaan met je eigen kracht maar ook dat van een ander. Het is een manier van leven.
 
Omdat wij bij ITF Nederland zijn aangesloten, kunnen wij trainingen aanbieden voor iedereen, ongeacht leeftijd, geaardheid of afkomst. Taekwon-Do is er voor iedereen. Wij zullen de lessen geven zoals de grootmeester het bedoelt heeft. Er worden dan alleen lessen aangeboden naar de richtlijnen van de grootmeester. Lessen die wij aan willen bieden zijn:
 
The Dragons (Taekwon-Do voor kinderen tot 6 jaar)
 
Taekwon-Do Junior ( kinderen tot 15 jaar)
 
Taekwon-Do Senior ( iedereen vanaf 16 jaar)
 
Safety4Women (Taekwon-Do alleen voor vrouwen)
 
Taekwon-Do Heroes (Taekwon-Do voor mensen met een beperking)
 
Alle trainingen worden gegeven door erkende trainers bij ITF Nederland. Naast groepstrainingen willen wij ook een op een begeleiding aan groepen geven, denk hierbij vrouwen en/of mensen met een beperking. De lessen staan in het teken van zelfverdediging en worden uitgevoerd via de normen en waarden van ITF Nederland.
 
(Kick)Boksen
Heb je altijd al willen leren boksen of heb jij al een gebokst en wil je dit graag weer oppakken? In beide gevallen ben je van harte welkom bij ons. Wij zijn een boksschool (1995 is opgericht) in Zwolle en omstreken. Boksschool Zwolle is ontstaan door een samenwerking tussen Kenneth Sewbalak, Therry Prins en Marc Harkisoon. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Boksbond en werken met vaste trainers in onze boksschool, die jou de best mogelijke begeleiding geven. Fit en zelfverzekerd; daar staan wij voor bij Boksschool Zwolle.
 

''Een boksschool voor iedereen.''

Boksen is een sport die door zowel jong en oud als vrouwen en mannen kan worden beoefend en zo staan wij er ook in bij Boksschool Zwolle. Je kunt bij ons voor zowel recreatieve doeleinden als wedstrijden komen trainen. Er hangt een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer in onze sportschool. De recreatie- en wedstrijdgroepen trainen met elkaar en de warming-up is gezamenlijk. Boksschool Zwolle is dus voor iedereen! Respect voor elkaar staat centraal bij ons. Bij ons werk je aan je conditie, lichaam en zelfvertrouwen en leer je bovendien mensen kennen waarmee jij een passie deelt voor deze mooie sport. 

''Erkende en ervaren boksschool.''

Wij zijn niet alleen aangesloten bij de Nederlandse Boksbond, maar zijn ook in het bezit van alle diploma’s om trainingen te mogen geven. Je wordt bij onze boksschool in een veilige omgeving begeleid door gecertificeerde trainers, die zelf wedstrijdboksers zijn geweest.

 
Sibpalki
Sibpalki is een klassieke krijgskunst met een gedocumenteerde militaire geschiedenis sinds 1759 waarvan methoden terug te vinden zijn in geschriften uit 1598.

Sibpalki betekent letterlijk ‘achttien vaardigheden’ en is onderverdeeld in

  • Steek wapens zoals de Jangchang (lange speer), Jukjangchang (lange bamboe speer) en Dangpa (drietand)
  • Snij wapens (zwaard soorten) zoals de Bongukgeom, Yedo, Hyeopdo, Jedokgeom en Ssanggeom
  • Slag wapens zoals Gonbong (lange stok), Pyeongon (vlegel) en Gwonbeop (blote vuist).

De unieke kracht van Sibpalki is dat het de synthese is van de meest beproefde, effectieve martial arts uit China, Japan en Korea van dat moment, vanuit het Koreaanse perspectief.

Sibpalki is door vele generaties laag voor laag opgebouwd, gepolijst tot een totaalsysteem met een logische onderlinge samenhang. De technieken en tactieken hebben zich in het slagveld bewezen.

Aanbod Sport en Bewegen van Korean Martial Arts

ITF Taekwon-Do (Wekelijks op Zaterdag)

Korean Martial Arts

Locatie:

Noordweg 90, 8262 BV, Kampen

Aanvang:

25 mei 2024

Safety4Women

Korean Martial Arts

Locatie:

Noordweg 90, 8262 BV, Kampen

Aanvang:

25 mei 2024