Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

Hapkido, wat voor jou?

Hapkido is een vrij jonge Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu, waaruit ook aikido voortgekomen is.

Hapkido is net als de Olympische sport Taekwondo een Koreaanse zelfverdedigingskunst. Hapkido is een sport waarbij souplesse en zelfontwikkeling hoog in het vaandel staan. Deze verdedigingskunst bevat uiteenlopende vaardigheden, zoals het raken van vitale punten, traptechnieken, stoten, vegen, werpen, hefboomtechnieken, stokvechten, grondworsteltechnieken, verdedigen tegen aanvallen met steekwapens, valbreken, ki-technieken en zogenaamde controletechnieken door middel van drukpuntmanipulatie. De uitgevoerde aanvalskracht wordt gebruikt om de ander ten val te brengen.

Lees goed de toelichting bij de activiteit om te beoordelen wat er precies aangeboden wordt. Hapkido de kunst van gecoördineerde kracht. Zie ook sporten als aikido, judo, jiu-jitsu, taekwondo, oosterse verdedigingssporten of misschien wel tai chi.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Korean Martial Arts

,

Sportaanbieders

Korean Martial Arts

Links

Nederlandse HKD Federatie

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

Uitleg hapkido

Training