Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

Acrobatiek, wat voor jou?

Velen kennen acrobatiek alleen maar van het circus, maar het bestaat ook als sport, als hobby, op elk niveau! Acrobatiek is een fysieke theatervorm, hoog in de lucht of stevig op de grond, voor iedereen. Je traint balans, behendigheid en coördinatie als een echte acrobaat!

Een leuk onderdelen van acrobatiek is het 'stapelen' van menselijke bouwwerken die in evenwicht zijn. Niet alleen de eindpositie telt, minstens zo leuk is hóe je erop en weer af komt. Verbazend om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig: balanceren, klimmen, springen – steeds zoek je naar de manier waarbij je zo min mogelijk kracht en zoveel mogelijk elkaar gebruikt. Vertrouwen en veiligheid staan altijd voorop. Je ontwikkelt een lichaamsbeheersing waarbij coördinatie, concentratie en inzicht van grote betekenis zijn.

Acrobatiek kent geen wedstrijdelement, is niet op muziek, wordt in de praktijk beoefend door volwassenen (dus ook bovens van 60 kg), wel beschreven maar niet voorgeschreven figuren, en zo nog meer. Deze laatste aspecten vind je vaak wel bij de sport acrogym. Lees goed de omschrijving van de activiteit, zodat je weet wat er in de les(sen) wordt geboden.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Aerial Angels - Paaldansstudio

Industrieweg 3L, Kampen