Welkom bij sportpas van Sport-ID

Pickleball, wat voor jou?

Picklebal (of pickleball) is een racketsport die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert. De sport wordt gespeeld op een veld met dezelfde afmetingen als een dubbelspel badmintonveld. Het net is vergelijkbaar met een tennisnet, maar dan wat lager. Het spel wordt gespeeld met een harde ‘paddle’ en een harde, holle plastic bal met gaten.

Hoewel picklebal lijkt op tennis, zijn er belangrijke verschillen die picklebal meer toegankelijk voor met name kinderen en senioren maken. De belangrijkste van deze verschillen is de snelheid van de bal. Deze heeft een derde van de gemiddelde snelheid van een tennisbal. Even belangrijk is echter de grootte van de baan: iets minder dan een derde van de totale oppervlakte van een tennisbaan. Deze kleinere oppervlakte in combinatie met de langzamere bewegende bal en een onderhandse opslag maakt picklebal veel makkelijker te spelen dan tennis.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

Pickleball Holland

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

Korte introductie pickleball

Amerikaanse introductie