Welkom bij sportpas van Sport-ID

Wielrennen, wat voor jou?

Wielrennen is hartstikke leuk om te doen en het houdt veel meer in dan alleen maar domweg hard fietsen. Je kan veilig leren fietsen en daarmee bedoelen we dat je handiger met je fiets wordt. Je kan heel veel soorten wedstrijden doen: afvalwedstrijd, puntenwedstrijd, handigheidswedstrijd enz. Het wielrennen bestaat uit ontzettend veel onderdelen die we tijdens de trainingen aanbod willen laten komen als: zo snel mogelijk door een bocht, in een groep fietsen, slalommen, op- en afstappen, starten; zo snel mogelijk wegwezen en er is nog veel meer.

Andere vormen van wielersport zijn:
Veldrijden: de wielrenners rijden over alle soorten ondergrond: klei, gras, asfalt en zelfs modder. Ook zijn er hindernissen, zoals trapjes en houten balken. Toch rijden de deelnemers op een racefiets met dunne bandjes. Sommige stukken kunnen ze niet fietsen. Dan moeten ze hun fiets optillen en rennen. De wedstrijden zijn vooral in de winter.
Baanwielrennen: er worden rondjes gereden op een speciale baan van hout of beton. In de bochten loopt de vloer naar buiten toe omhoog. Het gaat supersnel en het ziet er erg spectaculair uit. En de racefietsen die hier gebruikt worden, hebben geen remmen!

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


ATB club de Pedaleur

Doetinchemseweg 71, Doetinchem

RTV de Zwaluwen

Fabriekstraat 47, Doetinchem

Sportaanbieders

ATB club de Pedaleur
RTV de Zwaluwen

Links

KNWU wielrennen sectie
Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

NK Baanwielrennen Jeugd

Wielrennen met Ivo & Robert Gesink