SCHOOLSPORT071

Autosport, wat voor jou?

Autosport is de verzamelnaam voor wedstrijden die verreden worden met een gemotoriseerd voertuig met vier of meer wielen. Wedstrijden met gemotoriseerde voertuigen met minder wielen vallen onder motorsport.

Je hebt een heleboel verschillende circuits, en de meeste auto's zijn speciaal voor een bepaalde wedstrijd gemaakt. Of het nou een racewagen voor de Formule 1 is, of een sportwagen voor de 24 uurs race van Le Mans; doel van elke wedstrijd is zo snel mogelijk en heelhuids de finish halen.

Wanneer je nog te jong bent voor een rijbewijs, maar wel de kick wilt voelen van lekker hard over een circuit crossen, dan is karten iets voor jou. Karting is een toegankelijke autosport. Kartbanen staan meestal open voor iedereen, ook voor jongeren en mensen zonder rijbewijs en er zijn geen diploma's nodig om een keer te rijden. Veel bekende Formule 1-rijders hebben hun eerste wedstrijdervaring opgedaan in de karting en rijden nog steeds op de kart om fit te blijven. Het is de zuiverste variant van de autosport waar de afstelling van het materiaal veel uitmaakt, maar waar ook zeer veel van de rijder afhangt.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

Karten