SCHOOLSPORT071

Rolskiën, wat voor jou?

Rolskiën is langlaufen met ski’s op wielen. Sneeuw is niet noodzakelijk. Voor het rolskiën dus geen verre en barre winterse autotochten. Rolskiën doe je lekker in je eigen tempo. Natuur om je heen, gezonde buitenlucht in de longen. Het lichaam wordt bij rolskiën in zijn geheel gebruikt. Naast de benen gebruik je ook je bovenlichaam en armen. De bewegingen zijn rustig en in balans.

Rolskiën is een soort inline-skating, maar dan met behulp van skistokken. Net als bij het in-linen is het remmen ook hierbij niet makkelijk maar door gebruik te maken van de stokken is het hierbij toch wel wat gemakkelijker om tot stilstand te komen. Door de lengte van de rolski (minimaal 55cm) is de wendbaarheid wel minder als op een in-liner maar daarvoor sta je dan wel stabieler.

Bij het rolskiën is een vlakke harde ondergrond ideaal. Op de meeste fietspaden, wegen, harde zandpaden en schelpenpaden in Nederland kan goed gerolskied worden.

De rolskisport bestaat al meer dan 30 jaar en is overgewaaid uit de klassieke langlauflanden zoals Duitsland, Noorwegen en Zweden. Langlaufers kunnen hierdoor ook tijdens de sneeuwvrije maanden blijven trainen. Ook in de minder klassieke langlauflanden als Nederland en België groeit de rolskisport. Rolskiën kun je doen als recreatiesport, maar je  kunt ook wedstrijden houden. Sinds 2000 worden om de twee jaar wereldkampioenschappen gehouden.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

NEROVE

Bekijk filmpjes

Bekijk filmpje