SCHOOLSPORT071

Synchroonzwemmen, wat voor jou?

Synchroonzwemmen is een beetje te vergelijken met ballet, maar dan in het water. Je leert hoe je bewegingen met je armen en je benen maakt op muziek, maar dan in het water. De sport trekt vooral veel meisjes aan, maar kan natuurlijk ook door jongens beoefend worden. Het is niet alleen een mooie sierlijke sport, maar het is ook best wel een zware sport, want je bent meer met je hoofd onder water dan boven water. Ook moet je natuurlijk de zwemslagen goed beheersen (bijv. schoolslag, borst- en rugcrawl) en gevoel voor muziek hebben.

Bij synchroonzwemmen train je naast de zwemslagen allerlei figuren, zoals een balletbeen, duikelaar, salto, flamingo, reiger, kiep, overslag voorover, zeilboot beurtelings, gehurkte draai etc. Alle figuren beginnen liggend in het water op je rug of op je buik en eindigen meestal weer liggend op je rug of op je buik. Kijk ook eens bij synchroonzwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen, zwemmen of zwemmend redden.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Links

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.

Bekijk filmpjes

Neptunus \' 58