Gemeente Maassluis verlengt in 2024 samenwerking met Volwassenenfonds Sport&Cultuur

 

De gemeente Maassluis verlengt in 2024 de samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners van Maassluis met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen een vergoeding aanvragen voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten in Maassluis. Hierdoor wordt een abonnement voor de sportschool, een lidmaatschap voor de voetbalclub, een koor of theatergezelschap voor iedereen mogelijk. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is het Jeugdfonds Sport & Cultuur beschikbaar.

“Deelnemen aan sport en cultuur is voor inwoners met een kleine portemonnee vaak niet mogelijk, omdat hier geen geld voor is. Als gemeente vinden we het belangrijk dat alle inwoners in Maassluis hieraan kunnen meedoen. De samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt dit mogelijk. Zo vergroten we de kansengelijkheid en zorgen we ervoor dat iedereen kan meedoen in Maassluis. Ook is dit een mooie manier voor sport- en cultuurverenigingen om nieuwe leden te verwelkomen of te werven”, aldus Sjoerd Kuiper, wethouder sociale cohesie en armoede.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur ondersteunt volwassenen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuur. Per inwoner kan maximaal 250 euro worden aangevraagd. Het fonds betaalt de kosten direct aan de sportvereniging of cultuurinstelling. In 2024 stelt de gemeente hiervoor 35.000 euro beschikbaar.

Meer weten of aanvragen?

Kijk op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/maassluis voor meer informatie of informeer naar de mogelijkheden bij een professionele tussenpersoon, zoals de FormulierenbrigadeVoedselbankVraagRaakE25 Zorg en Welzijn of Humanitas