de Buitenbaas | bootcamp | leefstijladvies | personal training

Verdieping

Tijdens de trainingen worden vragen gesteld over de uitvoering van oefeningen/ training/ kleding/ voeding etc. Voor wie het leuk vindt om de verdieping te zoeken, zal ik af en toe wat informatie posten.

Veeeeeel burpees
In onze trainingen doen we regelmatig burpees, een pittige veelzijdige oefening. Hoeveel moet ik er doen? Onderstaand flimpje een verslag van de 24 uurs serie die Joe Reverdes deed. Knappe prestatie, je ziet de sprongetjes haast niet meer maar a la, hij springt de voetjes van de vloer. 

Row-boat, vanuit rugwaartse plank.
Deze oefening(en) vormen een mooi arsenaal voor je rugspieren. Wij deden de 'Row-boat' (vanaf 6.51)

 

 

Optrekken. Pull-up. Aandachtspuntje les bij uitkijktoren de Stokte 29 september 2022.
Eén van de stations was het optrekken aan de rail van de toren. Dit bleek niet eenvoudig. Wil je hier stap voor stap toch eens op trainen dan vind je hieronder een leuk filmpje met oefeningen van makkelijk naar moeilijk. Do try this at home!

 

Quizzvraag donderdag 23 juni 2022.
Het antwoord vergde wat zoekwerk. Welke Nederlandse bokser was de laatste deelnemer aan de Olympische Spelen? Het bleek niet Bep van Klaveren, Arnold van der Leijden, Orhan Delibaz of Rico Verhoeven... Nee, Enrico La Cruz kwam op 25 juli 2021 in Tokio uit in de klasse tot 63 kilogram en verloor in de 32e finale van de Amerikaan K. Davis. Enrico deed mee aan de Olympische Spelen in Rio en Tokyo 2020.

 

Les donderdag 9 juni 2022.
Een aantal van de buikspieroefeningen die we deden zie je terug in dit flimpje.