de Buitenbaas | bootcamp | leefstijladvies | personal training

Dalfser Obstakelloop

Clinic ter voorbereiding Dalfser Obstakelloop 2024

Doel van het programma
Deelnemers fysiek en mentaal voorbereiden op de Dalfser Obstakelloop. In het programma van acht wekelijkse trainingen werken we aan uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie en lenigheid. Deze motorische eigenschappen zullen zeker verbeteren en bijdragen aan je prestaties. Het programma zorgt ervoor dat je de volledige afstand van de loop makkelijk kan volbrengen en alle obstakels kunt passeren.

Trainingsperiode
De voorbereidingsperiode duurt acht weken, met elke week een training van één uur. Je kan op elk niveau instappen. De trainer kan goed differentiëren en past de training aan zodat iedereen kan meedoen. De voorbereiding verloopt beter als je daarnaast minimaal één keer per week extra traint.

Trainingsdata (2 groepen)

Maximaal aantal deelnemers 16 per groep, minimaal aantal deelnemers per groep 10.

Trainingsvormen
Extensief duurloop, loopscholing, intervaltraining, core-oefeningen, lenigheidsoefeningen, snelheidswerk, duurkracht, coördinatie etc. De trainer probeert je voor te bereiden op de enorme diversiteit aan obstakels die je kunt verwachten.

Locatie

Kleding
Kleding waarin je gemakkelijk kunt hardlopen en bewegen. Maak gebruik van lagen kleding zodat je makkelijk iets uit of aan kunt trekken als je het warm krijgt. Goede hardloopschoenen (voldoende steun en demping) zijn belangrijk. Overleg bij twijfel met me. We willen geen blessures! Verlichting: zorg voor reflecterend hesje/ kleding of lampjes die je om je arm kunt doen.

Afspraken

Kosten
De kosten voor het volledige programma van acht lessen bedragen € 85,-. De kosten voor deelname aan de Dalfser Obstakelloop zitten daar bij in (dus inclusief startbewijs).

Inschrijven
Inschrijven voor de clinic en de loop start op zondag 25 februari 13.00 uur via de site van de Dalfse Obstakelloop

Meer info
Erik Holtman: Mail: holtman@sportscan.nl Tel: 06 2123 8780.

 

Nagenieten obstakelloop 2023

Een tiental bootcampers van De Buitenbaas overwon met veel plezier zondag 30 april 2023 de talloze obstakels van de Morrenhof-Jansen Dalfser Obstakelloop. Prachtige sfeerreportage vindt u hier. 

De Buitenbaas trainingsgroep klaar voor De Dalfser Obstakelloop.

Zondag 30 april organiseert de Oranjevereniging Dalfsen de Morrenhof-Jansen Dalfser Obstakelloop met start op het evenemententerrein. Na maanden van voorbereiding is het dan zover, de eerste deelnemers gaan dan om 13.30 uur van start. Tussen de honderden deelnemers is een klein groepje al twee maanden in voorbereiding voor de Obstakelloop. Deze groep begon op maandag 6 maart aan de clinic met de eerste training onder leiding van debuitenbaas.nl

Tijdens de trainingen was er aandacht voor extensieve duurloop, loopscholing, intervaltraining, core-oefeningen, lenigheidsoefeningen, snelheidswerk, duurkracht, coördinatie etc. De trainer heeft de groep voorbereid op de enorme diversiteit aan obstakels die de deelnemers zondag voorgeschoteld krijgen.

De trainingen vonden plaats in het dorp, rondom de Trefkoele, op het beachveld van Sportpark Gerner en op het melkveebedrijf van de familie Weijdeman. Op deze prachtige locatie tegenover kasteel Rechteren vond afgelopen maandag de generale repetitie plaats. Klimmen, kruipen, springen, stoeien met autobanden alles passeerde de revue. De groep is er klaar voor en heeft er zin in!

 

Korte beeldimpressie