Station tot Station Loop woensdag 29 mei 2024 (15e editie)

Deelnemersbrief

Groene stip

Bericht 22 mei. Bij het inpakken van de startnummers hebben we een fout ontdekt die door de leverancier en drukker van de startnummers niet is opgemerkt. Het betreft alle startnummers waar in de voornaam de een letter W voor komt. Wij geven met de letter W aan dat een wedstrijdloper een groene stip op z'n startnummer en envelop krijgt, maar op een één of andere manier is dat ook met de W in de naam gebeurt. Bijvoorbeeld Edwin = EdGroenestip of Win = Groenstipiea, heel vervelend voor jou daarvoor bieden wij excuses aan. Maar neem aan dat ook wij als organisatie hier enorm van balen. Het was voor ons niet mogelijk om op korte termijn nieuwe startnummers te bestellen. Zowel MyLaps en Promes (de leveranciers) zijn op de hoogte gesteld en gaan kijken waar de fout zit. Voor nu is het niet anders, het startnummer klopt, die verkeerde naam afplakken en je eigen naam vermelden. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, met vriendelijke groet Organisatie - Station tot Station Loop.

 

Hieronder de deelnemersbrief 2023 die u per post gaat ontvangen met alle informatie over de veertiende Station tot Stationloop op woensdag 31 mei.

Ommen-Dalfsen, mei 2023

Beste deelnemer aan de Station tot Station Loop, 

Fijn dat je je hebt ingeschreven voor de 14e Station tot Station Loop op woensdagavond 31 mei a.s. Samen met onze trouwe vrijwilligers en sponsors zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Hopelijk verlopen jouw trainingen voorspoedig en sta je straks goed voorbereid aan de start. Van onze kant zullen wij ons uiterste best doen er weer een fantastisch loopevenement van te maken!

In deze envelop
Hierbij ontvang je je startnummer met bagagelabel. Vul je persoonlijke gegevens in op de achterkant van je startnummer. Mocht er iets gebeuren dan kunnen we sneller handelend optreden. Bagage kan op vertoon van de label ingeleverd worden bij de start in Ommen. Er is niet voldoende ruimte voor grote (sport)tassen, dus graag alleen handbagage. In Dalfsen en Ommen worden hiervoor speciale draagtasjes uitgedeeld waarin je bagage dient te passen. Alleen dan kunnen wij het voor je meenemen naar de finish! Misschien heb je je blauwe RABO tasje nog van voorgaande edities, neem die dan mee. Wel zo duurzaam!

De tijdregistratie wordt dit jaar verzorgd door Mylaps. De chip is verwerkt in je startnummer. Tijdregistratie vindt uitsluitend plaats als de matten bij start én finish worden gepasseerd. De bruto tijd is de officiële tijd en bepaalt het prijzenschema. Heb je een atletiekunie wedstrijdlicentie? Dan staat op jouw startnummer een groene stip. Dat is je toegang tot het licentie-startvak.

Reisadvies naar de start
In alle gevallen adviseren wij om te reizen per trein. Op vertoon van het e-ticket (ook bijgevoegd in deze envelop) in combinatie met jouw startnummer kun je gebruik maken van de treinen tussen Zwolle en Emmen en Almelo, Mariënberg en Ommen vv. In Zwolle kun je met het e-ticket de poortje van Blauwnet openen. Tijdens de wedstrijd reis je op vertoon van je startnummer gratis tussen Dalfsen en Ommen. Let op: de e-tickets zijn uniek en kunnen niet gekopieerd worden

Deelnemers uit Ommen en verder richting Oost Nederland adviseren wij direct naar de start in Ommen te reizen. Let op! In Ommen is geen parkeergelegenheid rondom het station.

Deelnemers die uit of via Zwolle reizen adviseren wij de trein uit Zwolle van 18:23 of 18:38 uur richting Ommen te nemen (let op, de trein van 18:38 is een extra trein). Sponsor Blauwnet zet meer materieel in en zorgt ervoor dat deze twee treinen extra lang zijn. Verder rijdt als laatste mogelijkheid om 18:53 uur ook nog een trein vanuit Zwolle naar Ommen. Gok niet op de laatste trein, maar neem een trein eerder. Het startschot in Ommen is precies om 19:30 uur.

De organisatie raadt je ten zeerste af om per auto naar het start- of finishgebied te komen. Tijdens het evenement is er ernstige verkeershinder bij het stationsgebied in Dalfsen en gelden er wegafzettingen.

De Start en onderweg
Tijdens de eerste kilometers is het vaak druk op het parcours en moeten we de schaarse ruimte delen met elkaar. Vind je je eindtijd niet zo belangrijk of wil je lang genieten van de prachtige route? Start dan achteraan in het startvak zodat snelle lopers je niet hoeven in te halen. Loop bij voorkeur niet met je hele trainingsgroep naast elkaar maar ga achter elkaar lopen, dit voorkomt ergernis.

Onderweg staan de afstanden per kilometer aangegeven d.m.v. bordjes langs het parcours. Er zijn 3 verzorgingsposten met water. Voor calamiteiten zijn wij erg blij met de aanwezigheid van het professionele EHBO-team. Zij zijn zowel mobiel (parcours) als vast (finishgebied) aanwezig. Op kruisingen, bij cruciale verkeerspunten en bij wegafzettingen staan vrijwilligers en verkeersregelaars klaar om verkeersrisico’s tot een minimum te beperken. Je blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk om je als een dame of heer te gedragen in het verkeer. De koplopers worden begeleid door fietsers van Toerclub Dalfsen (milieuvriendelijk en wel zo sportief) en de laatste deelnemer door een bezemwagen van TOPEHBO voor snelle actie bij calamiteiten. 

Finish
Er is maar 1 finishlijn en die staat duidelijk aangegeven met het doek “Finish”. Laat je niet afleiden door andere dingen zoals bogen, spandoeken enz. Jouw tijd wordt geregistreerd bij passage van de mat op zowel de startlijn als de finishlijn en wordt dus netto in de uitslag op de website vermeld. Voor degenen die voor de prijzen gaan, is de volgorde van binnenkomst bepalend. De limiet voor de tijdregistratie is gesteld op 21:30 uur. Nadien vindt geen tijdregistratie meer plaats en worden alle voorzieningen langs het parcours en bij het finishgebied verwijderd.

Prijsuitreiking en uitslagen
De prijsuitreiking is direct om 21:30 uur of eerder zodra de laatste loper binnen is. De nummers 1, 2 en 3 in de verschillende categorieën ontvangen een kleine geldprijs. Let op: geldprijzen worden alleen tijdens de prijsuitreiking overhandigd en worden niet nagestuurd. De uitslagen publiceren we zo spoedig mogelijk na het evenement via onze website www.stationloop.nl.   

Aandenken
Direct na de finish kan je op vertoon van je startnummer een unieke gadget van de Station tot Station Loop ophalen. Ook dit jaar hebben we weer een heel mooi en praktisch aandenken gekozen.

Supporters
Wij nodige iedereen van harte uit om supporters mee te nemen. Het parcours is prima te bereiken met de fiets. En bij Grand Café Het Oude Station in Dalfsen kan iedereen alle lopers binnenhalen met een verdiend applaus. Ook na de finish en de prijsuitreiking is iedereen welkom om nog met ons na te genieten onder het genot van een drankje en muziek.

Vertrek per auto uit Dalfsen
In verband met de binnenkomst van alle deelnemers doet de organisatie een beroep op de deelnemers die vertrekken per auto. Bij de rotonde bij het stationsgebied in Dalfsen gelden er wegomleidingen. Het stationsgebied in Dalfsen kan per auto alleen in zuidelijke richting verlaten worden (richting Hoonhorst). Tip: Wil je na de finish snel weg, parkeer bij het gemeentehuis in Dalfsen en ga te voet verder. Dan hinder je niemand.

Meer informatie
Alle overige informatie over de Station tot Station Loop kun je vinden op www.stationloop.nl, via Twitter @Stationloop of op onze facebookpagina. Op 31 mei kan je vanaf 13:30 uur uitsluitend voor dringende zaken en calamiteiten bellen op 06-53369744.

Ook namens de hoofdsponsoren Blauwnet en Rabobank Vaart en Vechtstreek wensen wij je veel plezier bij het trainen en graag tot woensdag 31 mei!

Met sportieve groet,

Organisatie Station tot Station Loop

Aline, Bernhard, Erik, Jan, Nico, Marc en Rik.