Station tot Station Loop woensdag 29 mei 2024 (15e editie)

Deelnemersbrief

PS. de recente nieuwsbrief van 14 mei zorgt voor wat verwarring. PostNl verzendt pas vanaf donderdag 16 mei de enveloppen met het startnummer en shirt. Laten we afspreken dat als u woensdag 22 mei de envelop nog niet heeft ontvangen, u ons even informeert via info@stationloop.nl 

Excuses voor de verwarring.

Ommen-Dalfsen, mei 2024

Beste deelnemer aan de Station tot Station Loop,

Fijn dat je je hebt ingeschreven voor de 15e Station tot Station Loop op woensdagavond 29 mei a.s. Samen met onze trouwe vrijwilligers en sponsors zijn we druk bezig met de voorbereidingen van deze jubileumeditie.

In deze envelop
Hierbij ontvang je het speciaal ontworpen jubileumsinglet in jouw maat en jouw startnummer met bagagelabel. Trek je jubileumsinglet aan tijdens de loop! Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en vul je persoonlijke gegevens in op de achterkant van je startnummer. We kunnen bij calamiteiten dan sneller handelend optreden. Alleen handbagage (géén grote sporttassen), voorzien van label, wordt ingenomen bij de start in Ommen. Hiervoor worden speciale draagtasjes uitgedeeld. Misschien heb je je blauwe RABO tasje nog van voorgaande edities, neem die dan mee. Wel zo duurzaam! Tijdregistratie vindt uitsluitend plaats als de matten bij start én finish worden gepasseerd en wordt verzorgd door Mylaps. De chip is verwerkt in je startnummer. De bruto tijd is de officiële tijd en bepaalt het prijzenschema. Alleen met atletiekunie wedstrijdlicentie (horizontale groene balk op je startnummer) krijg je toegang tot het licentie-startvak.

Reisadvies naar de start
In alle gevallen adviseren wij om te reizen per trein. Op vertoon van het e-ticket (ook bijgevoegd in deze envelop) in combinatie met jouw startnummer kun je gebruik maken van de treinen tussen Zwolle en Emmen en Almelo, Mariënberg en Ommen vv. In Zwolle kun je met het e-ticket de poortje van Blauwnet openen. Tijdens de wedstrijd reis je op vertoon van je startnummer gratis tussen Dalfsen en Ommen. Let op: de e-tickets zijn uniek en kunnen niet gekopieerd worden

Deelnemers uit Ommen en verder richting Oost Nederland adviseren wij direct naar de start in Ommen te reizen. Let op! Deelnemers die uit of via Zwolle reizen adviseren wij de trein uit Zwolle van 18:23 of 18:36 uur richting Ommen te nemen (let op, de trein van 18:36 is een extra trein die om 18.43 uit Dalfsen vertrekt). Sponsor Blauwnet zet meer materieel in en zorgt ervoor dat deze twee treinen extra lang zijn. Verder rijdt als laatste mogelijkheid om 18:53 uur ook nog een trein vanuit Zwolle naar Ommen. Gok niet op de laatste trein, maar neem een trein eerder. Het startschot in Ommen is precies om 19:30 uur onder de Rabobank startboog.

De organisatie raadt je ten zeerste af om per auto naar het start- of finishgebied te komen. Tijdens het evenement is er ernstige verkeershinder bij het stationsgebied in Dalfsen en gelden er wegafzettingen. Mocht je toch met de auto willen komen parkeer deze dan bij het gemeentehuis in Dalfsen (300 meter van de finish). In Ommen is nauwelijks tot geen parkeergelegenheid.

De Start en onderweg
In het start- en finishgebied vind je een groot spandoek met de route. Een uitgelezen plek voor een voor- en na- selfie voor je socials! Tijdens de eerste kilometers is het vaak druk op het parcours en moeten we de schaarse ruimte delen met elkaar. Vind je je eindtijd niet zo belangrijk of wil je lang genieten van de prachtige route? Start dan achteraan in het startvak zodat snelle lopers je niet hoeven in te halen. Loop bij voorkeur niet met je hele trainingsgroep naast elkaar maar ga achter elkaar lopen, dit voorkomt ergernis. Deelnemers die alle 14 edities hebben meegelopen hebben een startnummer met een 15 erin. Geef ze onderweg een compliment en moedig ze vooral aan!

Onderweg staan de afstanden per kilometer aangegeven d.m.v. bordjes langs het parcours. Er zijn 3 verzorgingsposten met water. Voor calamiteiten zijn wij erg blij met de aanwezigheid van het professionele EHBO-team. Zij zijn zowel mobiel (parcours) als vast (finishgebied) aanwezig. Op kruisingen, bij cruciale verkeerspunten en bij wegafzettingen staan vrijwilligers en verkeersregelaars klaar om verkeersrisico’s tot een minimum te beperken. Je blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk om je als een dame of heer te gedragen in het verkeer. De koplopers worden begeleid door fietsers van Toerclub Dalfsen (milieuvriendelijk en wel zo sportief) en de laatste deelnemer door een bezemwagen van TOPEHBO voor snelle actie bij calamiteiten.

Finish
Er is maar 1 finishlijn en die staat duidelijk aangegeven met het doek “Finish”. Laat je niet afleiden door andere dingen zoals bogen, spandoeken enz. Jouw tijd wordt geregistreerd bij passage van de mat op zowel de startlijn als de finishlijn en wordt dus netto in de uitslag op de website vermeld. Voor degenen die voor de prijzen gaan, is de volgorde van binnenkomst bepalend. De limiet voor de tijdregistratie is gesteld op 21:30 uur. Nadien vindt geen tijdregistratie meer plaats en worden alle voorzieningen langs het parcours en bij het finishgebied verwijderd.

Prijsuitreiking en uitslagen
De prijsuitreiking is direct om 21:30 uur of eerder zodra de laatste loper binnen is. De nummers 1, 2 en 3 in de verschillende categorieën ontvangen een kleine geldprijs. Let op: geldprijzen worden alleen tijdens de prijsuitreiking overhandigd en worden niet nagestuurd. De uitslagen publiceren we zo spoedig mogelijk na het evenement via onze website www.stationloop.nl.

Medaille
Direct na de finish ontvang je op vertoon van je startnummer je medaille, speciaal ontworpen voor deze vijftiende editie. Je kunt je medaille laten graveren met je naam en finishtijd. Als je dit niet bij inschrijving hebt betaald kost graveren € 9,-.

Supporters
Wij nodige iedereen van harte uit om supporters mee te nemen. Het parcours is prima te bereiken met de fiets. En bij Grand Café Het Oude Station in Dalfsen kan iedereen alle lopers binnenhalen met een verdiend applaus. Ook na de finish en de prijsuitreiking is iedereen welkom om nog met ons na te genieten onder het genot van een drankje en muziek.

Vertrek per auto uit Dalfsen
In verband met de binnenkomst van alle deelnemers doet de organisatie een beroep op de deelnemers die vertrekken per auto. Bij de rotonde bij het stationsgebied in Dalfsen gelden er wegomleidingen. Het stationsgebied in Dalfsen kan per auto alleen in zuidelijke richting verlaten worden (richting Hoonhorst). Tip: Wil je na de finish snel weg, parkeer bij het gemeentehuis in Dalfsen en ga te voet verder. Dan hinder je niemand. Zie het als een goede cooling-down.

Meer informatie
Alle overige informatie over de Station tot Station Loop kun je vinden op www.stationloop.nl, via Twitter @Stationloop of op onze facebookpagina. Op 29 mei kan je vanaf 13:30 uur uitsluitend voor dringende zaken en calamiteiten bellen op 06-53369744.

Ook namens de hoofdsponsoren Blauwnet en Rabobank Vaart en Vechtstreek wensen wij je veel plezier bij het trainen en graag tot woensdag 29 mei!

Met sportieve groet,

Organisatie Station tot Station Loop
Aline, Anne, Bernhard, Erik, Jan, Nico, Marc en Rik.