Spurd JeugdSportPas Purmerend

Wie zijn wij?

Spurd is dé organisatie voor de sport en sportieve recreatie in Purmerend. Ondermeer stimuleert Spurd de sportdeelname met activiteiten, evenementen en de JeugdSportPas 

JEUGDSPORTPAS: basisscholieren maken kennis met een sportieve activiteit

Regelmatig sporten of sportief zijn is leuk en gezond! Maar hoe weet je welke activiteiten er zijn en of je kind een sport leuk vind? Spurd wil helpen met de JeugdSportPas en met Sport in de Wijk.

Basisscholieren in Purmerend kunnen in een korte cursus kennismaken met een sport of sportieve activiteit. De bedoeling is dat zij met de JeugdSportPas (JSP) zonder verplichting tot lidmaatschap van een sportvereniging en tegen lage kosten een sport kunnen proberen. De afgelopen tien jaar hebben duizenden kinderen een sport en velen soms meer dan één sport geprobeerd. De kennismaking heeft vaak geleid tot blijvend gaan sporten als lid van een sportvereniging.

Spurd is trots op dit resultaat. Samen met de sportaanbieders werkt Spurd jaarlijks aan een aanbod van sport en sportieve activiteiten voor de basisscholieren in Purmerend.

Het overzicht is niet alleen toegankelijk via de sport of sportieve activiteiten. Het is ook ingedeeld naar de groepen 1 tot en met 8 en naar wijk. Die verschillende indelingen maakt het makkelijk een kennismakingscursus te zoeken op leeftijd of de wijk waar je woont.

De gemeente maakt de JeugdSportPas en Sport in de Wijk mogelijk met een subsidie.

Spurd
Postbus 1300
1440 BH Purmerend
www.spurd.nl
jeugdsportpas@spurd.nl