Spurd JeugdSportPas Purmerend

Frisbee, wat voor jou?

Frisbee is vooral bekend als ontspannen bezigheid in het park, op het strand of op de camping. Gezellig overgooien met zo'n plastic bord. Wat weinig mensen weten is dat er verschillende officiële frisbeesporten zijn.

De meeste bekende frisbeesport is Ultimate, een intensieve en flitsende teamsport die zowel buiten (op gras of op het strand) als binnen (in een sporthal) gespeeld wordt. Ultimate wordt gespeeld door 2 teams, die punten kunnen scoren door de frisbee te vangen in het doelgebied van de tegenstander (een afgebakend stuk van het speelveld). Lopen met de frisbee is niet toegestaan, lichamelijk contact ook niet, en als je de frisbee hebt moet je die binnen 10 seconden doorgooien.

Dan heb je ook nog Disc golf. Dat is gebaseerd op “gewoon” golf, maar dan met een frisbee. De holes zijn natuurlijk ook anders; bij frisbee golf moet je de frisbee in een speciale metalen “basket” gooien.

Bij freestyle - de naam zegt het al- zijn er weinig regels. Het is een jury-sport waarbij een team van spelers (vaak op swingende muziek) de mooiste trucjes met een frisbee laat zien.

Zo zijn er nog een aantal leuke frisbeesporten. Er is er vast wel één bij die jou ook aanspreekt.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

frisbee in de zaal

Interland Ned-Fra veld