Spurd JeugdSportPas Purmerend

Lacrosse, wat voor jou?

Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. De sport is een combinatie van bekendere sporten als basketbal, hockey en ijshockey en hierdoor voor veel mensen makkelijk te spelen. Per team zijn er tien spelers (herenlacrosse), twaalf spelers.

Het spel
Alle spelers hebben een stick, de ‘crosse’, met aan het uiteinde een netje waarmee een bal wordt overgegooid. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een honkbal. Het doel van het spel is bij alle varianten van lacrosse hetzelfde: de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander krijgen. Ieder doelpunt levert één punt op. Bij de heren variant van lacrosse is fysiek contact toegestaan en duurt een wedstrijd vier keer twintig minuten met tussen elk kwart een korte pauze. Bij dameslacrosse ligt de nadruk meer op tactiek en techniek en is geen fysiek contact toegestaan. De wedstrijd duurt twee keer 30 minuten met een korte pauze tussen de helften.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

Duits filmpje over lacrosse