Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Gezond Tussend'ooren

Elk voorjaar besteed Goed Bezig aandacht aan de campagne "Gezond tussend'ooren". Met deze campagne willen we ouders en kinderen inspireren en informeren over gezonde tussendoortjes. Door middel van activiteiten bij supermarkten, kinderdagverblijven en bibliotheken willen we kinderen (2 - 4 jaar) en hun ouders op een leuke en toegankelijke manier stimuleren om gezonde keuzes te maken.

Logo Gezond Tussend'ooren

Gezonde voeding is van groot belang voor onze gezondheid en welzijn. Het is essentieel voor een goede groei en ontwikkeling, een gezond gewicht en een goede gezondheid op latere leeftijd. Helaas is het niet altijd makkelijk om gezonde keuzes te maken, vooral als het gaat om tussendoortjes.

Tussendoortjes zijn vaak rijk aan suiker, vet en zout, en bevatten weinig voedingsstoffen. Dit kan bijdragen aan overgewicht, obesitas en andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor gezonde tussendoortjes, die voldoende voedingsstoffen bevatten en bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Gezonde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld vers fruit, groente, noten, zaden, yoghurt, kaas en volkoren crackers. Deze tussendoortjes zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen, en bevatten weinig toegevoegde suikers, vet en zout.

Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te leren om gezonde keuzes te maken en te genieten van gezonde voeding. Door het aanbieden van gezonde tussendoortjes en het stimuleren van een gezonde levensstijl, kunnen we bijdragen aan een gezonde toekomst voor kinderen.

Bekijk hieronder het filmpje over de start van de campagne Gezond tussend'ooren in 2023 en het filmpje over de activiteiten die we tijdens die campagne organiseerden.