Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Gezond Tussend'ooren

'Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpt Goed Bezig Oldebroek ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je van 30 januari tot 20 februari overal waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen, de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezond hapje. 

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig. 

Logo Gezond Tussend'ooren

Gezonde traktatie

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met het uitdelen van boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes in de supermarkten, met activiteiten op de kinderdagverblijven en in persoonlijk gesprekken. En we maken het nog veel leuker! Kom op de onderstaande dagen naar:

Gezonde traktatie knutselen Oldebroek

Donderdag 23 februari, 14:00 - 16:00 uur, Boni Oldebroek, vrije inloop. Meer informatie

Supermarktsafari Oldebroek

Donderdag 23 februari, 14:00 - 15:00 uur, Boni Oldebroek. Meer informatie en aanmelden

Gezonde traktatie knutselen Wezep

Woensdag 15 februari, 14:00 - 16:00 uur, Boni Wezep, vrije inloop. Meer informatie

Supermarktsafari Wezep

Woensdag 15 februari, 15:00 - 16:00 uur, Boni Wezep. Meer informatie en aanmelden

Thema-avond tussendoortjes, voeding en gezondheid voor ouders

Donderdag 7 februari, 19:00 - 20:00 uur, De Wereldweide, Clematisstraat 10. Aanmelden

Kleurplaat en knutselplaten

Lever jouw kleurplaat in vóór 23 april 2023 bij Coop Oldebroek, Boni Wezep of Oldebroek en maak kans op een prijzenpakket van Gezond tussend’ooren! Download hier de kleurplaat. En download de knutselplaat sinaasappel, de knutselplaat paprika, de knutselplaat banaan en de knutselplaat cracker.