Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Uniek Sporten

Inclusief sporten in de regio

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. De gemeente Oldebroek vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ongeacht leeftijd, lichamelijke / geestelijke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.

Omdat inclusief sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hier regionaal in op te trekken. Dit doet de gemeente Oldebroek samen met de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet en Putten. De doelstelling van deze werkgroep is om de regionale infrastructuur voor inclusief sporten te versterken, regionaal vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten en kennisuitwisseling te bevorderen.

Om deze doelstelling te bereiken sluiten we onder andere aan bij het landelijk platform Uniek Sporten. Via www.unieksporten.nl wordt er een duidelijk overzicht gegeven van het beschikbare aanbod, zowel lokaal als regionaal.

Als je vragen en/of opmerkingen heeft op het gebied van aangepast/inclusief sporten in Oldebroek kun je contact opnemen Ingrid Bijker.

 

Logo Uniek Sporten