Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Sporten en/of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Ook de gemeente Oldebroek vindt dit belangrijk, daarom zijn zij aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Wat doet het Volwassenenfonds?

Het volwassenenfonds zorgt er voor dat inwoners van 18 jaar en ouder die het financieel niet breed hebben, toch lid kunnen worden van een sport- of cultuuraanbieder. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de aanbieder. Ook vergoedt het fonds eventueel noodzakelijke materialen of kleding. Bij elkaar gaat het om een bedrag van €250,- (sport) of €400,- (cultuur) per jaar per volwassene.

Voor wie is het Volwassenenfonds?

Volwassenen in de leeftijd van 18 jaar en ouder die een laag inkomen hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten en een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Voor kinderen tot 18 jaar is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kom ik in aanmerking voor het Volwassenenfonds?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is een particuliere organisatie. Zij behandelen de aanvragen en beoordelen of die voldoen aan de voorwaarden. U kunt dus geen rechten ontlenen aan het Volwassenenfonds. Als een aanvraag voldoet aan de voorwaarden en er is voldoende budget, dan zorgt het Volwassenenfonds voor ondersteuning. Klik hier voor de spelregels in de gemeente Oldebroek.

Aanvraag

Inwoners, sport- of cultuuraanbieders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wel kunnen zij een intermediair benaderen als zij verwachten dat ze in aanmerking komen voor ondersteuning door het Volwassenenfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een inkomensconsulent, werkcoach, buurtsportcoach, straathoekwerker of schuldhulpverlener.

Meer informatie

In de gemeente Oldebroek kunnen inwoners voor meer informatie terecht bij Goed Bezig Oldebroek en de Cultuurmakelaar. Zij kunnen u ook vertellen bij welke intermediair u terecht kunt voor een aanvraag.

Goed Bezig Oldebroek
Contactpersoon Rudolf Huberts, tel. 038 375 86 58 of e-mail rhuberts@oldebroek.nl.

Cultuurmakelaar
Contactpersoon Marjon Buning, tel. 0578 76 01 00 of e-mail info@cultuurpleinnoordveluwe.nl. Of kijk op www.cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Bekijk de website van het Volwassenenfonds Gelderland
Bekijk de spelregels van het Volwassenenfonds in de gemeente Oldebroek
Bekijk een deelnemerskaart (ingevuld meenemen als je een aanvraag wilt doen)

Hoe werkt het?

Stap 1 - Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Deze vind je onderaan deze pagina.
Stap 2 - Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wilt meedoen. Zorg alvast voor een uitgeprinte en ingevulde deelnemerskaart. Zo kan de aanvraag snel gedaan worden.
Stap 3 - De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds.

Stap 4 - Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.
Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sport- of culturele activiteit plaatsvindt.
Stap 6 - Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder.

Lokale Intermediairs

Bij onderstaande instanties is een intermediair van Volwassenfonds actief. Klik hier voor hun contactgegevens.
Wil jij intermediair worden zodat je zelf aanvragen kunt doen, meld je dan hier aan.

Goed Bezig Oldebroek – Rudolf Huberts & Laura Daanen
Sociaal Team – Vera Wolf, Connie Arnold, Daniëlle Bolink-van der Zwaag
Schuldhulpmaatje - Hans van Leeuwen
Humanitas - Liesbeth Smit