Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

JOGG-Beweging

JOGG is een landelijke beweging gericht op het terugdringen van overgewicht bij kinderen en jongeren in Nederland. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl te stimuleren bij jongeren van 0-23 jaar, waarbij er aandacht wordt besteed aan gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde omgeving.

JOGG Noord-Veluwe is een lokale uitvoering van JOGG in de regio Noord-Veluwe, die zich richt op gemeente Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Hattem. Het programma werkt samen met lokale partners zoals scholen, bso's en lokale bedrijven.Logo JOGG

De gemeente Oldebroek werkt sinds 2014 met de JOGG-aanpak, die in Oldebroek wordt vormgeven door Goed Bezig Oldebroek. Goed Bezig is een organisatie gericht op het bevorderen van gezond gedrag bij kinderen en jongeren in de gemeente Oldebroek. Het initiatief werkt samen met scholen, sportverenigingen en andere lokale organisaties om gezonde voeding en voldoende beweging te stimuleren en overgewicht tegen te gaan. Door de samenwerking met JOGG kan Goed Bezig Oldebroek gebruik maken van de expertise en ondersteuning om een gezonde leefstijl te stimuleren onder jongeren van 0-23 jaar.

Samen streven JOGG, JOGG Noord – Veluwe & Goed Bezig Oldebroek naar een gezonde toekomst voor jongeren in de gemeente Oldebroek. Door het bieden van informatie, activiteiten en ondersteuning willen zij bijdragen aan een gezonde leefstijl en het voorkomen van overgewicht bij jongeren.

De volgende thema's en campagnes worden onder de aandacht gebracht:

Meer informatie

Heb je vragen of wil je iets betekenen in deze JOGG-beweging? Dan kan je contact opnemen met buurtsportcoach / JOGG-regisseur Kevin Scholten: kscholten@oldebroek.nl / 06 57 52 28 96.