Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Lokale activiteiten

In een lokale werkgroep met volleybalverenigingen, gemeente, ondernemers, media en inwoners hebben wij gewerkt aan verschillende side-events in aanloop naar het WK Volleybal. Hierbij geven wij aandacht aan het WK, de volleybalsport in het algemeen en hostland Thailand.
Bij diverse van deze activiteiten zijn volleybalprijzen te winnen zoals ballen, wedstrijdkaarten en volleybalnetten. Hieronder een overzicht van de verschillende activiteiten die daaronder nader toegelicht worden.

Kleurplaatactie

Voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 is er een kleurplaatactie. Deze worden tot 1 september uitgereikt op de basisscholen in onze gemeente. Inleveren kan tot en met vrijdag 16 september 2022 bij onderstaande winkels. Daar kun je vanaf 1 september ook een extra kleurplaat ophalen als je deze niet op school hebt gekregen.

CIGO – Meidoornpassage 14, Wezep
DA – Meidoornplein 67-69, Wezep
Boekhandel Pool – Zuiderzeestraatweg 157, Oldebroek
Kokki’s Zuiderzeecafé – Zuiderzeestraatweg 143, Oldebroek

Speurtocht

Met een speurtocht langs etalages kun je mooie volleybalprijzen winnen. Zowel in het centrum van Wezep als Oldebroek is er variant voor kinderen (tot en met 10 jaar) en voor jongeren/volwassenen (vanaf 11 jaar). Meer informatie en het deelnameformulier vind je hier. Meedoen kan van 3 t/m 17 september 2022. Deelnameformulieren zijn ook af te halen bij een paar lokale winkels.

Winkeliersactie

De ondernemers in het winkelcentrum van Wezep organiseren een speciale winactie rondom het WK Volleybal. Bij een aankoop tussen 3 en 17 september krijgen klanten een kanskaartje waarmee ze diverse (volleybal)prijzen kunnen winnen. 

Onderwijs

In het basis- en voortgezet onderwijs wordt er volleyballes gegeven tijdens de gymlessen. In Oldebroek organiseert volleybalvereniging Blauw Wit zelfs een schoolvolleybaltoernooi. Daarnaast is er een speciale inspiratiekaart ontwikkeld voor leerkrachten om tijdens hun lessen aandacht te geven aan het WK, volleybal in het algemeen of het hostland.

Trophy tour en Volleybalbus

Tijdens diverse dagen is er kennis te maken met het WK Volleybal doormiddel van diverse challenges uit de Volleybalbus. Deze wordt ingezet tijdens de VZK Beachdag (zaterdag 4 juni), de Broekermarkt (woensdag 6 juli), de VZK startdag (zaterdag 20 augustus) en de Schapenmarkt (woensdag 14 september).
Tijdens de Schapenmarkt op 14 september kun je ook op de foto met de WK beker die tijdens het toernooi op het spel staat.

Diabetes Challenge

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge werken volwassenen wekelijks aan hun gezondheid. In 20 weken komen ze letterlijk in beweging op weg naar het WK. Tijdens dit WK lopen ze tijdens de ploegenpresentatie vanuit verschillende hoeken van Apeldoorn richting het centrum. Hier voegt het hostteam in om samen het podium te betreden voor de presentatie.