Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

QR Fit route en Looproute Wezep geopend

vrijdag 28 oktober 2022

Maandag 24 oktober werden er in Wezep twee nieuwe beweegroutes geopend. Initiators zijn de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek en Loopgroep Wezep van atletiekvereniging De Gemzen. De opening vond plaats door wethouder Beerd Flier, gevolgd door een begeleide try-out van de routes. Hier namen zo’n vijftig belangstellenden en genodigden aan deel. 

Het programma begon bij het Agnieten College. Wim Krooshof gaf namens de Gemzen uitleg over de Looproute die vernieuwd is: “Vijftien jaar geleden werd een Veilig Looproute aangelegd, deze was niet goed meer te volgen doordat er bordjes verdwenen. De nieuwe route hebben we iets aangepast en is weer in beeld gebracht door twee informatieborden.”

Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek legde vervolgens de QR Fit route uit: “Deze is met een app te gebruiken die laat zien welke oefeningen je langs de route kunt doen. Je kunt er ook punten mee verdienen, zodat je ook anderen uit kan dagen. Doordat het op drie verschillende niveaus te doen is, kan je altijd aansluiten bij je eigen niveau.” Elke dag veranderen de filmpjes achter de codes.

Try-out

Na de uitleg schoot wethouder Flier de deelnemers weg met de wens dat de routes veel gebruikt mogen worden. Onder leiding van de Gemzen werd een deel van de Looproute door een groep gewandeld en hardgelopen. Goed Bezig Oldebroek nam een groep mee om de QR Fit route uit te proberen. “Ik heb alles op gevorderd gedaan, dat was wel vermoeiend! Maar het zijn erg leuke oefeningen”, proestte een van de deelnemers bij terugkomst.

Routes

De looproute in Wezep is 6,5 kilometer lang. “De route kan zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden. De route loopt door heel Wezep, dus iedereen kan altijd ergens in de buurt instappen. Naast informatieborden is ook op de website van de Gemzen de route te vinden met een filmpje en een GPX bestand”, aldus Wim.

De QR Fit route is een route van maximaal twee kilometer door Wezep Noord. Langs de route zijn tien palen geplaatst waarbij je een QR code kan scannen. Ook in Oldebroek is een route aangelegd, zegt Rudolf: “Deze loopt door het Hullenbos en over de buitensportaccommodatie in Oldebroek. Hier organiseren we volgend jaar een try-out, maar de route is al wel te gebruiken.”

De routes zijn tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Oldebroek, het Lokaal Sportakkoord Oldebroek, Plus van den Hoven, het Rabofonds en de bedrijvenkring Oldebroek.

Recente nieuwsitems