Het online activiteitenplatform van de gemeente Oldebroek

Nieuws

Fietsavontuur begint: Goed Bezig caching in Wezep en Hattemerbroek

woensdag 24 april 2024

Buurtsportcoach Kevin Scholten van Goed Bezig Oldebroek heeft het startsein gegeven voor een nieuw initiatief: de Goed Bezig caching fietseditie. In samenwerking met het lokale team heeft hij een buitenspelervaring gecreëerd, gemaakt voor de omgeving van Wezep en Hattemerbroek.

Fietseditie

Deze activiteit, geïnspireerd op geocaching, biedt deelnemers de kans om op een interactieve en avontuurlijke manier de regio te verkennen. Uitgerust met hun fietsen en smartphones met GPS-functionaliteit, gaan de deelnemers op speurtocht naar 'caches', bordjes verspreid over in de omgeving, elk gemarkeerd met een QR-code. Deze caches bevatten vragen die deelnemers kunnen beantwoorden tijdens hun speurtocht. De Goed Bezig caching fietseditie is niet alleen een manier om actief te zijn en de omgeving te verkennen, maar het biedt ook een educatief aspect door de vragen die gesteld worden. Dit maakt het spel geschikt voor kinderen, ouders en oma’s en/of opa’s. Een ander voordeel van dit avontuur is dat het gratis toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in buitenspellen en het verkennen van de lokale omgeving. Het enige wat nodig is om deel te nemen, is een telefoon met een QR-code scanner.

Meedoen

Kevin nodigt iedereen die geïnteresseerd is in dit fietsavontuur uit om deel te nemen en zich te in te schrijven via de officiële website van Goed Bezig Oldebroek, te vinden op www.goedbezigoldebroek.nl.

Prijzen beschikbaar gesteld door Dickhof Rijwielen

Dickhof Rijwielen ondersteunt de fietseditie door een prijs ter beschikking te stellen voor de mooiste ingezonden foto tijdens het evenement. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan de winnaar van de vragenronde.

Recente nieuwsitems